Creatieve ideeën tijdens het lopen? Die krijg je op deze manier

Creatiever worden door te lopen. Het kan. Toch zeker als we Peter Ampe mogen geloven. In zijn boek legt hij uit hoe en waarom we tijdens het lopen creatieve ideeën krijgen.

Het boek van reclamemaker Peter Ampe heet The Mind Works Best at Running Speed (15 euro). Niet onlogsich, want na een looptraining kwam Ampe altijd thuis met een goed idee. In ons maartnummer geeft hij daarbij een woordje uitleg: “Voorwaarde is wel dat je met de juiste snelheid loopt: 70 procent van je maximale hartslag. Je moet traag genoeg lopen zodat er nog voldoende zuurstofopname is om je geest vrij te maken.” Daarmee bedoelt Ampe de trage duurloop (hier leggen we de basisbeginselen ervan uit).

De reclamemaker legt ook uit waarom er tijdens het lopen vaak een lampje gaat branden: “Waarom krijgen we de beste ideeën terwijl we naar het toilet gaan of onder de douche staan? Je stopt met denken en je gedachten dwalen vrij af. Lopen gebeurt volgens hetzelfde principe.”

In het interview vertelt Ampe ook nog waarom een filosoof als Aristoteles een uitstekende marathonloper was geweest en legt hij in 6 stappen uit hoe je een creatieve loper wordt. Je leest het interview in ons maartnummer (nog tot eind april in de winkel). Je vindt het hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?