CouchRunning

CouchSurfen kenden we al, maar sinds kort kan je ook CouchRunnen. Via de website van Knok kunnen lopers een overnachting vragen of aanbieden aan andere mensen met het oog op deelname aan een loopevent.

Knok is oorspronkelijk begonnen met overnachtingen rond de Barcelona Marathon 2012, maar ondertussen is het CouchSurfplatform al uitgebreid naar lopers en loopevenementen van over de hele wereld.

Hoe gaat het CouchRunnen nu concreet in zijn werk? Op de website van Knok kan je gratis je gegevens achterlaten om een slaapplaats rond een loopevenement aan te vragen of aan te bieden.

Woon je bijvoorbeeld in de hoofdstad dan kan je bijvoorbeeld een slaapplaats aanbieden in de periode van de Brussels Maratrhon. In ruil zou je gast jou dan bijvoorbeeld kunnen laten logeren als er bij hem/haar in de buurt een loopevent plaatsvindt waaraan jij graag zou deelnemen.

Volgens de makers van Knok gaat het hierbij niet alleen om het uitsparen van verblijfskosten. Het is ook een heel andere manier van reizen die je in direct contact brengt met lokale mensen.

Knok is ook actief op Twitter via de account @knokrunning.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?