Correctie AA Drink in sportdrankentest

In het julinummer van running.be magazine verscheen de sportdrankentest. De redactie testte 15 verschillende sportdranken en liet zowel de smaak als de samenstelling beoordelen. Hierbij werd een fout gemaakt bij de beschrijving van de samenstelling van AA Drink Iso-Lemon.

In het vergelijkend artikel over verschillende commercieel verkrijgbare sportdranken, verschenen in het julinummer van running.be magazine, werd het belang benadrukt van de aanwezigheid van verschillende soorten suikermoleculen, met name glucose en fructose. Bij de analyse van de samenstelling van de AA Drink Iso-Lemon werd foutief beschreven dat deze drank geen fructose bevat. Deze stelling is incorrect aangezien suiker (sucrose) is opgebouwd uit glucose en fructose. De redactie en Energy Lab wensen zich bij AA Drink te excuseren voor deze foutieve informatie.

“De 2:1-verhouding van glucose en fructose zorgt voor een grotere opname koolhydraten per uur. Door het suiker (sucrose) in AA Iso-Lemon is de verhouding glucose: fructose 1:1. Om deze reden voegen wij nog extra maltodextrine toe (glucose), waardoor deze ideale verhouding van 2:1 inderdaad wordt bereikt”, voegen de mensen van AA Drink toe.

Deze nieuwe info leidt ertoe dat, gezien de goede smaak die het testpanel detecteerde, en de uitstekende samenstelling van AA Drink Iso-Lemon, dit product in de kopgroep van de test terechtkomt en bij de meest aanbevolen isotone sportdranken behoort.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?