Controverse over Nederlands model met loopbuggy

Kinderwagenfabrikant Bugaboo heeft een foto de wereld ingestuurd van het Nederlandse model Ymre Stiekema die in bikini loopt achter een buggy met haar kindje erin. Dat doet vooral bij heel wat andere moeders veel stof opwaaien.

“Kijk eens hoe model en moeder Ymre Stiekema fit en gezond blijft met de Bugaboo Runner“, schreef Bugaboo op Facebook en Instagram bij de foto, waarop Stiekema – duidelijk afgetraind en in bikini – de buggy voortduwt. Het leverde Bugaboo meteen de nodig media-aandacht op, maar die was niet zo positief als gehoopt …

De foto lokte heel wat reacties uit, voornamelijk van moeders die het onrealistisch vinden om na een zwangerschap nog in bikini te gaan lopen met je kind. De soms grappige commentaren varieerden van “Ik loop liever helemaal naakt met mijn kinderen” tot “Ik kan bijna haar baarmoeder zien”. Maar Bugaboo en Stiekema krijgen ook de nodige steun. “Zijn jullie nu echt zo jaloers? Ik zou zoiets zelf nooit dragen tijdens het lopen, maar goed voor haar dat ze het wel kan”, zegt Rachel Werts.

Bugaboo reageerde zelf ook al in het Amerikaanse TV-programma Today: “We vinden dat ouders vrij moeten kunnen lopen en dat het niet uitmaakt hoe fit ze zijn en wat ze daarbij aantrekken.”

See how model and mum Ymre Stiekema stays fit and healthy with the Bugaboo Runner. http://mi8.ly/4ojq24 Stay tuned for more running tips!

Posted by Bugaboo on dinsdag 21 juli 2015

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?