Complete verzuring na ‘viesj steile’ 400 meter (video)

Red Bull 400 bouwde de voorbije jaren een reputatie op als 'de zwaarste 400 meter' in de loopwereld. Die reputatie deed het recent nog eens alle eer aan.

Bij Red Bull 400 is het de bedoeling om zo snel mogelijk 400 meter af te leggen. Uiteraard is het niet zo gemakkelijk als die eerste zin laat uitschijnen, want die 400 meter zijn behoorlijk steil. Zoals in het Kazachse Almaty, waar de deelnemers een skischans de baas moesten zijn. Een schans met een hellingsgraad van 35%. De deelnemers overwonnen dus 140 hoogtemeter over een afstand van 400 meter.

De Turk Ahmet Arslan was de snelste van de hele bende. Hij deed er 3’35” over. Ofwel 6,7 km/u. Mariya Korobitskaia uit Kirgizië was de snelste vrouw met 4’41”, goed voor een gemiddelde snelheid van 5,1 km/u. Een kort beeldverslag zie je hieronder.

De volgende Red Bull 400 vindt op 2 juni plaats in het Noorse Trondheim. Het Red Bull 400-evenement dat het dichtst bij ons in de buurt ligt, is dat van 28 juli in Titisee-Neustadt, het zuiden van Duitsland

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?