Compleet nieuw parcours voor 6de Antwerp Urban Trail

Op zondag 11 maart vindt de 6e editie van de Antwerp Urban Trail plaats. Er wacht de deelnemers een compleet nieuw parcours.

Het wordt een bijzondere editie met veel (nieuwe) locaties. Enkele bekende, maar ook heel wat plekken die menig Antwerpenaar amper kent. Drie plekken maakt de organisatie nu al bekend: op het Zuid passeren de deelnemers door het Zuiderpershuis. Dit beschermd gebouw voorzag de Antwerpse haven bijna een eeuw lang van energie als krachtcentrale. Vandaag vinden er concerten plaats of worden er tv-programma’s opgenomen. Ook nieuw op het parcours zijn de balzaal van Grand Café Horta, van de hand van onze bekendste Belgische architect Victor Horta, én de schitterende Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar Panamarenko, Jan Fabre, Dries Van Noten en zelfs de jonge Vincent Van Gogh nog studeerden. De volgende weken komen we nog meer locaties te weten.

Ook parcours van 7 km

Deelnemers konden in 2017 al kiezen om het parcours lopend of wandelend te verkennen. In 2018 kunnen ze kiezen om een parcours van 7 km of 12 km af te leggen. De volledige parcoursen worden later bekendgemaakt.

“Onze loopevenementen spelen een belangrijke rol binnen onze acties om meer mensen aan het sporten te brengen”, zegt schepen van Sport Ludo Van Campenhout. “Met de Antwerp Urban Trail geven we lopers meteen de kans om onze stad en onze monumenten op een andere manier te leren kennen. Vorig jaar kregen wandelaars de kans om mee te doen, dit jaar is er naast de volledige 12 kilometer ook de mogelijkheid om 7 kilometer mee te lopen. Zo kunnen mensen waarvoor de 12 kilometer nog te hoog gegrepen is, met deze kortere afstand actief kennis maken met de spectaculaire Antwerp Urban Trail. Dat kadert volledig binnen de filosofie van Sporting A om iedereen meer te laten bewegen.”

Keytrade Bank

Antwerpen is het eerste event van de Keytrade Bank Urban Trail Series 2018. Verder vinden er Urban Trails plaats in Gent, Hasselt, Brussel, Bergen, Namen, Brugge en Mechelen. Met internetbank Keytrade Bank werd een titelsponsor aangetrokken voor de volledige reeks evenementen voor 2 jaar.

“Keytrade Bank is een speler die steeds open staat voor vernieuwing. Op dat vlak zijn de Urban Trail Series een zeer goede match met wat we zelf doen en met wie wij willen bereiken. De evenementen richten zich in eerste instantie naar een actief en stedelijk publiek. Wij vinden ons ook heel sterk terug in de toegankelijkheid-voor-iedereen die gekoppeld wordt aan een professionele omkadering. Binnen de bank stimuleren wij reeds geruime tijd een gezonde levensstijl, o.a. door ons eigen Keytrade Bank Running Team. We kijken er dus vol verwachting naar uit om samen met onze cliënten en eigen werknemers deze nieuwe uitdaging aan te gaan”, aldus Steven De Backer, Head of Communication bij Keytrade Bank.

Praktisch

De inschrijvingen voor de Antwerp Urban Trail openen op vrijdag 15 december om 11u via onderstaande link. Opgelet: om elke deelnemer het nodige loop- en wandelcomfort te bieden, kunnen slechts 10.000 deelnemers starten. Tijdens de editie van 2017 was die limiet één maand na de start van de inschrijvingen al bereikt. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?