Combinatie yoga en lopen vermindert kans op hartklachten fors

Je doet er goed aan om naast je wekelijkse kilometers ook af en toe aan yoga te doen. Dat blijkt uit onderzoek.

Het onderzoek werd gevoerd door de mensen van HG SMS Hospital in Jaipur (India). Zij betrokken 750 mensen bij hun studie en stelden de resultaten voor op het Emirates Cardiac Society Congress in Dubai. Details van het onderzoek kennen we niet (normaal gezien worden die later wel openbaar gepubliceerd), maar dit zijn de grote lijnen …

De onderzoekers verdeelden de 750 proefkonijnen in 3 min of meer gelijke groepen. Al die personen vertoonden symptomen van hartproblemen, zoals vernauwde kransslagaders. Met hun studie wilden de onderzoekers uitzoeken wat het effect van yoga en lopen is op onze bloeddruk, BMI en cholesterol. Een groep hield het bij lopen, de andere bij yoga. De derde combineerde beide en deed wekelijks een yogasessie en een loopsessie.

Conclusie: bij alle personen werd een verbetering vastgesteld wat betreft cholesterol, BMI en bloeddruk. Alleen waren die cijfers bij de ‘combinatiegroep’ dubbel zo goed als die van hun collega’s die alleen yoga deden of alleen gelopen hadden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?