Colin Jackson lanceert Wings For Life World Run

Colin Jackson heeft samen met onder andere Marc Herremans en Frederik Van Lierde de Wings For Life World Run voorgesteld. Op 3 mei loopt heel de wereld opnieuw voor zij die dat niet kunnen.

Colin Jackson, zilveren medaillewinnaar op de 110 meter horden op de Olympische Spelen van 1988, was de voorbije dagen in ons land om de tweede editie van de Wings For Life World Run te presenteren. Dit wereldwijde evenement, waarbij tienduizenden lopers verspreid over 33 landen het tegen elkaar opnemen in een race zonder finishlijn, vindt plaats op 3 mei. Ieper is opnieuw de uitvalsbasis voor de Belgische manche.

De Wings For Life World Run staat bekend om zijn bewegende finishlijn. Zodra de catcher car, die exact een half uur na de lopers start, een deelnemer inhaalt zit zijn of haar wedstrijd erop. Wie het langst kan blijven lopen – en dat geldt door de gelijktijdige start dus ook wereldwijd – wint de wedstrijd. 

Nieuw is dat dft jaar ook kinderen en rolstoelpatiënten kunnen deelnemen aan de Wings For Life World Run. De opbrengst gaat dan ook niet toevallig integraal naar de Wings For Life Spinal Cord Research Foundation, dat projecten financiert die onderzoek doen naar het vinden van een remedie voor ruggenmergletsels. Vorig jaar werd er zo meer dan 3 miljoen euro ingezameld.

Colin Jackson is de internationale sportdirecteur van de race. Marc Herremans, Nafi Thiam, Thomas De Dorlodot, Frederik van Lierde en Joeri Jansen zijn de nationale ambassadeurs van dit evenement. Inschrijven voor de Wings For Life World Run kan individueel of per team via de website wingsforlifeworldrun.com en kost 30 euro per persoon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?