CM Urban Walk Series komt op 15 september voor het eerst naar Aalst

Een wandeling dwars door bijzondere gebouwen en langs verrassende locaties en verborgen parels in het hart van de stad. Dat felgesmaakte recept kan je op zondag 15 september voor het eerst ook in Aalst komen proeven. De ajuinenstad treedt daarmee in de voetsporen van onder andere Antwerpen, Gent, Brugge, Mechelen en Oostende, die al eerder een CM Urban Walk in hun stad mochten verwelkomen. Inschrijven voor de eerste editie in Aalst kan vanaf nu.

Start en finish van de CM Urban Walk Aalst zullen op de Grote Markt liggen. Het gezellige plein is omzoomd door wondermooie historische gebouwen, met het Belfort als absolute blikvanger. De sierlijke belforttoren is sinds 1999 opgenomen op de Unesco-Werelderfgoedlijst en herbergt een van de oudste beiaarden van ons land.

Wie Aalst zegt, zegt natuurlijk ook carnaval. Golazo, de organisator van de CM Urban Walk, tekent samen met VisitAalst een parcours uit waarbij een unieke inkijk achter de schermen van het carnaval zal gegeven worden. Ook de prachtige historische spiegelvijver van het Stadspark en bibliotheek Utopia zullen langs het 10 km lange parcours liggen.

“Ontdek op een unieke en gezonde manier de meest charmante stad van Vlaanderen, Aalst dus, tijdens de Urban Walk op 15 september 2024. Het is met ongelofelijk veel genoegen dat we jullie de gastvrijheid van onze stad mogen aanbieden”, aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

Aalst is de vierde manche van de CM Urban Walk Series 2024. De opener vond op 17 maart plaats in Mechelen, op 28 april was Oostende de place to be en op 2 juni was de Mijncité van Beringen het unieke decor voor een CM Urban Walk. Na Aalst op zondag 15 september volgt op zondag 1 december de slotmanche. De naam van de gaststad wordt binnenkort onthuld.

PRAKTISCHE INFO CM URBAN WALK AALST

Programma zondag 15 september 2024:

• Vanaf 8u30: afhalen deelnamepakket
• 9u00 – 12u00: start in waves
• 17u30: finish laatste deelnemer

Start en finish:

Grote Markt, Aalst

Meer info & inschrijvingen:

www.cmurbanwalkseries.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.