Club Brugge laat zijn supporters lopen

Club Brugge gaat zijn supporters en buurtbewoners tien weken lang begeleiden om aan hun conditie te werken. Het Start to Run-project is een initiatief van Allemoale Thope, het community-project van de club.

100 sportievelingen namen deel aan de kick-off. (foto club brugge)
Ondanks de gure weersomstandigheden namen 100 laaiend enthousiaste sportievelingen woensdagavond deel aan de kick-off van het project. Bestuurder en voorzitter van Allemoale Thope Chris Caestecker, die overigens zelf ook deelneemt, sprak de groep toe: “We gaan vandaag met z’n allen de uitdaging aan om in 10 weken tijd 5 kilometer te kunnen lopen. We gaan hier allemoale thope aan werken.”

Ook de physical-coach van Club, Jan Van Winckel, kwam de atleten-in-wording motiveren: “Meer bewegen is de basis van een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Een goede voorbereiding is hiervoor belangrijk. Dit 10-weken programma vormt de ideale basis om 5 km te kunnen lopen.”

Na deze aanmoedigingen namen Club-spelers Joseph Akpala en doelman Colin Coosemans de 10-koppige bende op sleeptouw over het uitgestippelde loopparcours rondom het Jan Breydelstadion.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?