CittA Antwerp Urban Trail loopt door het MAS

De tweede editie van de CittA Antwerp Urban Trail vindt plaats op zondag 16 maart 2014. De inschrijvingen van deze unieke loop, met onder andere een passage door het MAS, zijn nu geopend!

De CittA Antwerp Urban Trail is een uniek loopevenement over 12 km langs én vooral door tal van historische gebouwen. De start en finish liggen niet langer bij het Steen, maar wel in Park Spoor Noord. Hierdoor wordt het aantal deelnemers opgedreven tot maximaal 8.000. In 2013 waren dat er 4.000. Om elke loper het nodige loopcomfort te bieden op de soms smalle passages, starten de deelnemers in vier waves van 2.000 lopers (9u30, 10u, 10u30, 11u).

Het parcours van deze stadstrail oogt opnieuw indrukwekkend, met een opeenvolging van unieke passages door gebouwen die ook vorig jaar in het parcours zaten. Er zijn ook enkele nieuwigheden die de komende weken worden aangekondigd. Eén daarvan is dus de passage door het MAS (Museum aan de Stroom), waar de 8.000 deelnemers tot op de eerste verdieping lopen.

De CittA Antwerp Urban Trail is de ideale manier om de stad te zien zoals u ze nog nooit zag en te lopen op plekken waar nog nooit werd gelopen. Het concept van de urban trail is relatief nieuw. Het hele idee draait rond een speciale loopervaring, weg van de begane paden, in een stedelijke omgeving.

Inschrijven kan vanaf vrijdag 13 december om 10u00 via de officiële website. Iedere deelnemer krijgt bij zijn inschrijving een uniek CittA Antwerp Urban Trail shirt en na de finish, in de statige Parkloods, een ontbijt. De CittA Antwerp Urban Trail en de Brugge Urban Trail waren in 2013 snel volzet. Snel zijn is dus de boodschap!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?