Christophe Lemaitre motiveert lopers

Europees sprintkampioen Christophe Lemaitre figureert in de nieuwe ASICS-campagne 'Journey of Improvement'. Hij wil daarmee lopers van alle niveaus motiveren en inspireren om hun doelen te bereiken.

De 90 seconden durende video laat zien hoe Lemaitre in zijn lokale atletiekclub in het Franse Aix-Les-Bains eindeloos veel uren investeert om zijn kunnen tot in de kleinste details te perfectioneren.

Gefilmd vanuit het perspectief van zijn coach Pierre Carraz spitst de korte film zich toe op het thema ‘perfectie’ en wordt de nadruk gelegd op hoe hard atleten zullen trainen om hun tijd met een paar honderdsten van seconden te kunnen verbeteren. Carraz legt daarbij uit: “Het gaat om de details. In het begin concentreer je je op de belangrijkste punten, maar uiteindelijk moet je ook op de kleinste details letten, want die tellen bij elkaar op tot grote resultaten. Millimeters zijn alles.”

Lemaitre begrijpt die filosofie als geen ander. Al vanaf zijn vijftiende – toen hij tijdens een lokaal sportevenement werd ontdekt – werkt hij aan het perfectioneren van zijn techniek. “Ik heb van jongs af aan steeds mijn sportprestaties willen verbeteren, mijn lichaam tot het uiterste willen drijven en de beste atleet willen zijn die ik maar kon zijn. Maar niemand kan het in zijn eentje. Ik prijs mezelf gelukkig met de steun en begeleiding van mijn coach. Hij motiveert en inspireert me iedere dag opnieuw om nog beter te worden. Om je doelen te bereiken zul je erg hard moeten werken en veel moeten inleveren. Daarnaast zul je onderweg de nodige obstakels tegenkomen. Maar als je het maar graag genoeg wilt, kun je je doel bereiken.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?