Chocolade voor lopers: welke soort eet je het best, en waarom?

De passage van Sinterklaas, Kerstmis, de overgang van oud naar nieuw, ... Aan feestelijkheden geen gebrek deze maand. En daar hoort ook chocolade bij. Dat hoeft voor lopers niet noodzakelijk slecht te zijn.

We mogen chocolade natuurlijk niet ultragezond noemen, maar je vindt er wel heel wat positieve eigenschappen in terug. Evelyne Coppens, voedingsdeskundige bij Energy Lab: “Met dank aan de cacao. Die bevat flavanoïden, krachtige antioxidanten die je lichaamscellen tegen schadelijke stoffen beschermen. Op lange termijn doen ze dat trouwens ook tegen hart- en vaatziekten en diabetes. Dankzij hun ontstekingsremmende werking helpen ze ook bij het herstel van je lichaam na je looptraining. Kies dus voor chocolade met een zo hoog mogelijk cacaopercentage. Hoe donkerder, hoe beter!”

Vermijd dus melkchocolade en zeker witte chocolade, want die bevat helemaal geen cacao. Varianten met noten of een of andere vulling laat je ook maar beter links liggen. Ze zijn vetter en zwaarder, dus niet meteen bevorderlijk voor een intensieve looptraining.

In ons novembernummer lees je het volledige artikel over chocolade. Evelyne gaat bijvoorbeeld dieper in op de momenten waarop je als loper het best chocolade eet. Je leest het artikel hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?