Chef-kok verteert marathon met gemak

Chef Peter De Clercq is een man met veel passies. Al 25 jaar leeft de Maldegemnaar met hart en ziel voor zijn restaurant Elckerlijc. Twee jaar geleden kreeg de loopmicrobe hem te pakken en al snel bleek hij talent te hebben voor het langere werk. In Amsterdam finishte hij net zijn eerste marathon en dat in een meer dan behoorlijke tijd van 3u39.

1 november 2013. Voor de nu 44-jarige Peter De Clercq is het een memorabele datum want na een leven zonder sport trok hij toen voor het eerst de loopschoenen aan. Al snel volgden de eerste wedstrijdjes zoals de Knokke 10K. Maar de grillexpert wou meer, Peter wou de mythische marathon overwinnen.

Plannen werden gemaakt om in het najaar van 2014 de marathon van Amsterdam te lopen. Zo ver kwam het niet. “In april liep ik bij een ski-ongeval een zware knieblessure op. De gewrichtsbanden waren helemaal af”, vertelt Peter De Clercq. “Er volgde een lange revalidatie en pas na 7 maanden mocht ik een eerste loopje doen.”

Met een jaar vertraging stond Peter De Clercq in Amsterdam eind oktober dan toch aan de start van zijn eerste marathon. “Ik liep samen met loopvriendin Géraldine en het ging heel erg vlot. Onderweg sneuvelden mijn pr’s op de 10 km en de halve marathon”, vertelt hij.

“Na 30 km begon ik uit te kijken naar de man met de hamer, maar die liet zich niet zien. Ik volgde wel nauwgezet de voedingsrichtlijnen die ik had gekregen van Energy Lab. Enkel de laatste 2 kilometer moest ik op mijn tanden bijten, maar dan was het Olympisch stadion al in zicht.”

Nauwelijks enkele dagen na de marathon waagde Peter zich al opnieuw aan een loopje. De 42,195 km bleken verteerd waardoor de chef intussen nieuwe marathonplannen koestert. “Eerst dacht ik aan Londen, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor Berlijn. Op het snelle parcours hoop ik onder de 3u30 uit te komen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?