Checklist voor loopevents

Neem je binnenkort deel aan een loopevent? Met deze handige checklist ben je zeker dat je niks vergeet!

Inschrijvingsbewijs
Neem een print mee van de bevestigingsmail die je kreeg, of zorg dat hij op je telefoon staat. Vergeet in dat geval natuurlijk je telefoon niet… Ideaal ook om een leuke running selfie te nemen na de finish om te sharen met je vrienden. Want dat hoort er toch ook een beetje bij hé!

Routeplan
Check op voorhand goed waar je moet zijn en vertrek op tijd zodat je niet in paniek slaat als er file is. Als je met de auto gaat, zorg dan dat je goed weet waar de parking zich bevindt.

Wat geld en je identiteitskaart
Zorg dat je geld bij je hebt om voor of na het lopen iets te drinken of te eten. Want dat heb je dan wel verdiend! Vergeet je identiteitskaart niet en je rijbewijs als je met de auto gaat.

Je eigen energiedrank, energierepen en gels

Op alle loopevents zijn er doorgaans voldoende bevoorradingsposten. Maar als je daar niet afhankelijk van wil zijn, neem je best je eigen eten en drinken mee, bv. in een drankgordel of looprugzak. Het kan sowieso geen kwaad om een flesje water mee te nemen en een energierijke snack (bv. een banaan) voor extra energie net voor de start.
Oude trui, jas of vuilzak 
Hou het weer goed in de gaten. Wordt er fris weer voorspeld, trek dan een vuilzak over je heen of een oude trui die je niet meer gebruikt. Zo blijf je warm aan de start en hoef je niet te staan rillen van de kou. Je kan dit daar dan achterlaten (niet in het midden van het parcours uiteraard, wel netjes langs de kant).

De volledige checklist kan je raadplegen via deze link!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?