Cédric Van Branteghem verkent Urban Trail Gent (+FOTO’S)

Met de CittA Antwerp Urban Trail achter de rug, kijken we alweer uit naar de Urban Trail Gent op 29 maart. Gewezen toploper en rasechte Gentenaar Cédric Van Branteghem gidste ons al eens over het parcours. Bekijk de foto's!

Op 29 maart wordt de allereerste Urban Trail georganiseerd in Gent. 6.000 lopers zullen tien kilometer lang de iconen van de stad (het stadhuis, de Stadshal, de Graslei) op een unieke manier beleven. Maar ze ontdekken ook verborgen parels als de wijngaard van de Sint-Pietersabdij, de tuinen van de Bijloke, en de provocerende geslachtsdelen van De Stroppendrager. En uiteraard mag ook een passage door het Glazen Straatje niet ontbreken!

Voor Cédric Van Branteghem (35) blijkt aan bijna iedere passage een bijzonder verhaal verbonden. “Voor mij is dit van de eerste tot de laatste meter een trip down memory lane”, zegt de gewezen Belgisch recordhouder op de 400 meter, die vandaag bestuurder is in het door zijn vader opgerichte IT-bedrijf Etan. Samen met Cédric stellen we je het parcours voor in vijf verrassingen en vijf topspots. Zijn café-, restaurant- en shoppingtips krijg je er zomaar bij. En schrik niet van de foto’s: na meer dan twintig jaar heeft Cédric onlangs zijn iconische staartje afgeknipt. “Maar het blijft vooraan nog wel lang, ik ga niet helemaal plooien voor een kantoorkapsel.”

Bekijk de foto’s hieronder en lees het volledige artikel in het extra dikke maartnummer van running.be magazine, nu in de winkel!

Er zijn nog een kleine 1.000 borstnummers beschikbaar voor de Urban Trail Gent. Online inschrijven kan tot en met zondag 22 maart 2015, 23u59. Klik hieronder verder!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?