Cédric Van Branteghem maakt zich op voor Stadsloop De Gentenaar

Op zondag 12 mei nemen duizenden lopers de Gentse binnenstad in voor de Stadsloop De Gentenaar. Eén van hen is Cédric Van Branteghem. Zijn favoriete loopplekje in Gent is de Bourgoyen.

“Ik ben naast de Bourgoyen opgegroeid”, zegt Cédric Van Branteghem in Het Nieuwsblad. “Als kind fietste ik hier naast mijn pa tijdens zijn looptrainingen. Later kwam ik hier met mijn maten crossen, van het ene hek tot het andere. De liefde voor het lopen is hier gegroeid.”

“Ik kom liever hier lopen dan rond de Watersportbaan“, zegt Van Branteghem. “De Bourgoyen zijn een echte parel in de stad. Mensen vinden dit soms al den buiten, maar eigenlijk liggen de Bourgoyen nog echt in de stad. Bovendien kan je er langs alle kanten in. De ondergrond is hier lopersvriendelijk en je hoeft hier ten minste niet op een rij auto’s te kijken. Ook al woon ik nu niet langer in Gent, ik kom hier toch nog graag over de middag lopen.”

Voor Van Branteghem is het belangrijk dat hij gewoon thuis zijn loopschoenen kan aanbinden en vertrekken. “Toen ik nog aan de Muide woonde, liep ik zo graag langs wat tegenwoordig het Westerringspoor is, een pad achter de tuinen door Wondelgem en Mariakerke. Soms liep ik zo door tot aan de Bourgoyen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?