Catch me if you can!

In 32 landen probeerden 35.397 lopers op de eerste Wings for Life World Run zo lang mogelijk de Catcher Car voor te blijven. Ze zamelden daarmee meer dan 3 miljoen euro in voor het goede doel. Bekijk de beelden van de Belgische manche!

De Belgische Wings For Life World Run vond plaats in het zonnige Ieper waar bijna 3.000 lopers via de Menenpoort doorheen het prachtige landschap van de West-Vlaamse polders liepen met maar een doel: de Cather Car voor blijven. De Catcher Car werd bestuurd door niemand minder dan de ravissante Tanja Dexters. Zij startte haar bolide een half uur na de start en dreef het tempo langzaamaan op.

Het werd een spannende wedstrijd en de West-Vlaming Wouter Decock (30) was de laatste loper op het parcours in Ieper. Hij liep 65,11 km lang voor de Catcher Car. Wouter: “Als ik loop heb ik meestal vooraf wel een tijd of een afstand in mijn hoofd. Nu wist ik niet vooraf hoe lang ik zou kunnen lopen en toen ik die auto zag komen, kreeg ik een extra duwtje in de rug. Het is echt een heel leuke wedstrijd.” De mannen kregen concurrentie van de vrouwelijke lopers. Nele Louwagie (39) uit Poelkapelle bleef 34,68 km lang de Catcher Car voor.

De Belgen scoorden opmerkelijk goed in de wedstrijd en bleven een hele tijd in de top 5 staan, maar de Wings For Life World Run winnaar werd Lemawork Ketama uit Oostenrijk en scoorde 78,57 km. De tweede plaats ging naar Peru. Remigio Huaman Quispe liep in Lima 78,48 km.

Als er punten zouden mogen gegeven worden op ambiance, is de kans groot dat België naar huis ging met de hoofdprijs. Op de met zonoverladen Grote Markt werd er een stevig feestje gebouwd met de lopers en de duizenden toeschouwers. De West-Vlaamse Dimitri Vantomme entertainde het publiek de hele dag. Peter van de Veire warmde samen met Zohra de lopers op. Dj Regi zakte van Limburg af naar de Westhoek en reeg de hits aan elkaar. De volledige wedstrijd werd live uitgezonden op Voo en Sporting Telenet, maar was ook internationaal te volgen via YouTube.

Alle opbrengsten van het evenement gaan naar de Wings For Life Foundation, een stichting die geld inzamelt voor onderzoeksprojecten naar ruggenmergletsels. Marc Herremans: “Ik vind het echt super dat zoveel mensen hebben deelgenomen aan de wedstrijd en dat we zo’n mooi bedrag hebben kunnen inzamelen voor Wings For Life. Een geslaagde dag”

Ook de Wings For Life organisatie was tevreden: “We kunnen hier zeker en vast spreken van een succesvolle editie. Alles is goed verlopen. Er hing een zeer goede sfeer en de zon was ook van de partij. We zijn heel blij en konden van geen betere locatie als Ieper dromen. We kijken uit naar Wings For Life 2015.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?