Carrefour wordt title partner van Running Tour

De Running Tour groepeert al meerdere jaren de mooiste Belgische stadslopen. In 2009 namen maar liefst 93.000 lopers deel aan een van de 16 wedstrijden van de Running Tour. Vanaf 2010 wordt Carrefour title partner van Carrefour Running Tour.

Lopen is een sport die de ganse familie aanspreekt. (foto Alain Buyck)
Met de Running Tour streeft organisator Golazo sports ernaar om iedere recreant-loper in België een kwalitatief platform aan te bieden om zijn favoriete sport te kunnen beoefenen. Met prioriteit voor een uitgebalanceerde chronologische en geografische spreiding, diversiteit in parcours en afstanden (van 1 tot 42 km) en bovenal kwaliteitsvolle organisaties.

In 2009 namen 93.000 lopers deel aan een van de 16 wedstrijden van de Running Tour. Met 25.000 deelnemers was de Antwerp 10 Miles zelfs de grootste loopwedstrijd ooit in Vlaanderen georganiseerd. In 2010 en 2011 verwelkomt de Running Tour Carrefour als title partner.

“Het sponsoringbeleid van Carrefour Hyper, GB/Market en Express is er vooral op gericht een warme en dynamische band met onze (potentiële) klanten te creëren. Onze brand awareness is sowieso al hoog, en daarom willen we met onze partnerships een stap verder gaan. Deze moeten een veruitwendiging zijn van waar het merk Carrefour voor staat, en dit bij de juiste doelgroep”, zo geeft Sigrid Van Den Houte, Directeur Communicatie bij Carrefour, aan.

“Het title partnership van de Carrefour Running Tour biedt ons op dit vlak enorme mogelijkheden. Niet alleen is de loopsport uitgegroeid tot de tweede populairste sport, ook het feit dat het een sport is die de ganse familie aanspreekt is voor ons erg belangrijk. Als winkel bieden we immers het ruimste assortiment aan voor het ganse gezin”, aldus nog Van Den Houte.

De editie 2010 gaat van start op zondag 11 april met de Run Oostende en eindigt in Brussel op zondag 19 december met de 10K Gaston Roelants.

Voor de populaire Antwerp 10 Miles & Marathon worden op zondag 25 april voor het eerst 30.000 deelnemers verwacht. De inschrijvingen voor de 25ste editie van deze wedstrijd openen vandaag. 

Inschrijven voor de Antwerp 10 Miles & Marathon kan dus vanaf vandaag via www.carrefourrunningtour.be. De inschrijvingen voor de andere wedstrijden zijn via diezelfde website beschikbaar vanaf januari.

Kalender Carrefour Running Tour
Run Oostende 11 april
Antwerp 10 Miles & Marathon 25 april
Knokke 10K 2 mei
Dwars door Brugge 9 mei
Stadsloop Gent 13 mei (donderdag  OLH Hemelvaart)
Abdijentocht Tongerlo – Averbode 13 mei (donderdag OLH Hemelvaart)
Knack Weekend Ladies Run / Kortrijk Loopt! 24 mei (Pinkstermaandag)
Grand Jogging de Verviers 20 juni
GvA Dwars door Geel 26 juni
The Classic (Tessenderlo) 5 juli
Jogging Ville de Namur 12 september
GvA Dwars Door Mechelen 26 september
Acerta Brussels Ekiden (datum te bevestigen)
Dwars door Hasselt 10 oktober
Brussels Marathon & Half Marathon (datum te bevestigen)
10K Gaston Roelants 19 december

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?