Carrefour Running Tour van start in Dendermonde

De Carrefour Running Tour gaat nu zondag 21 maart van start met een gloednieuwe wedstrijd. HEMACO Dwars door Dendermonde verwacht meer dan 2.000 deelnemers voor een unieke loop doorheen de Ros Beiaard-stad.

Meer dan 2.000 lopers worden verwacht in de Ros Beiaard-stad. (foto carrefour running tour)
HEMACO Dwars door Dendermonde is meteen ook de eerste officiële Start to Run-happening van het jaar. De wedstrijd over 2,5 km loopt door het centrum van Dendermonde, met finish op de Grote Markt. Deelnemers aan de 5 km lopen deze ronde tweemaal. Voor de 10 km wordt daar een langere lus bijgevoegd die langs zowel de Oude Dender als de Dender loopt.

Centrale locatie is zondag het Heilige Maagdcollege (Hemaco) waar alle deelnemers kunnen genieten van een welverdiende douche én een zwembeurt nadien. Op het TV OOST podium op de speelplaats is er de hele namiddag live animatie voor jong en oud. Voor de lopers zelf is er muziek bij de start, een dj bij de finish en djembe-muziek op het parcours.

Op de 10 km wordt het uitkijken naar de prestatie van onder andere Kris Moernaut, Koen Van Rie, Kjell De Hondt en Jonas Roels. Bij de vrouwen is Lynn De Coninck, winnares van de Lotto CrossCup U23, topfavoriete.

Lopers kunnen de dag zelf nog inschrijven in het Heilige Maagdcollege (Noordlaan, Dendermonde) vanaf 11 uur.

Programma zondag 21 maart:
13u30: Chiquita Kids Run 1 km
14u00: HEMACO Dwars door Dendermonde 5 km & 2,5 km
15u00: HEMACO Dwars door Dendermonde 10 km

Start: Kerkstraat
Finish: Grote Markt

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?