Carrefour Running Tour start nu zondag in Dendermonde

Voor het tweede jaar op rij opent de Carrefour Running Tour met HEMACO Dwars door Dendermonde. Nu zondag 20 maart worden er voor het eerst meer dan 2.000 lopers verwacht in de Ros Beiaardstad.

HEMACO Dwars door Dendermonde is de eerste officiële Start to Run-happening van het jaar. (foto alain buyck)
HEMACO Dwars door Dendermonde is daarmee nu al een klassieker in de streek. Er zijn meer dan 1.600 lopers vooraf ingeschreven. De organisatie verwacht met het droge weer het deelnemersaantal van vorig jaar, net geen 2.000, zeker te overschrijden.

De 10 km is met meer dan 1.000 voorinschrijvingen duidelijk de populairste afstand. Maar ook de Start to Run-afstanden (5 km en 2,5 km) en de Chiquita Kids Run (1 km voor kinderen van 6 tot 12 jaar) doen het goed. Dwars door Dendermonde is de eerste officiële Start to Run-happening van het jaar.

Dendermonde biedt een zeer aantrekkelijk parcours: een lus door het centrum met na 500 m al een passage langs de Grote Markt. Erg leuk voor de toeschouwers die op deze manier de lopers meerdere keren kunnen zien. Het vernieuwde parcours loopt langs de nieuwe bibliotheek, de pittoreske Vlasmarkt en de Dijkstraat. De 10 km maakt een groene lus langs de Oude en Nieuwe Dender.

Op de 10 km mogen we de winnaar van vorig jaar, Kjell De Hondt, verwelkomen. Hij behoort samen met Jonas Roels (vorig jaar 4de) en nieuwkomer Pieter Hélin tot de topfavorieten.

Zondag verschijnen bijna alle expeditieleden van het astma-project Aconcagua 2010, waaronder ook Vlaams minister-president Kris Peeters, aan de start. De expeditieleden beklommen in januari de Aconcagua en zijn door deze ervaring voor het leven met elkaar verbonden. De hechte groep blijft ook na de expeditie samen komen en bij voorkeur om te sporten.

HEMACO Dwars door Dendermonde is meer dan alleen lopen. Het Heilige Maagdcollege is de centrale locatie voor alle lopers die er nadien kunnen genieten van een gratis zwembeurt en een concert. Voor de kleinsten is er een groot Kids Village.


HEMACO Dwars door Dendermonde
Start: Kerkstraat (voor het Heilige Maagdcollege)
Finish: Grote Markt

Programma:
13u30: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar)
14u00: Start to Run 5 km en 2,5 km
15u00: HEMACO Dwars door Dendermonde 10 km
16u15: optreden coverband Missing Links op de speelplaats van HEMACO

Daginschrijvingen:
Vanaf 11 uur in het Heilige Maagdcollege (Noordlaan)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?