‘Captain Tobias’ bewijst het: iederéén kan lopen, als je maar probeert!

Tobias Weller stapte een marathon met zijn looprek. Hij had zodanig de smaak te pakken, dat hij er nu één aan het lopen is met een speciale loopmobiel! En dat terwijl hij daarvoor nog nooit in zijn hele leven had gelopen...

Tobias Weller is 9 jaar oud, woont in Sheffield (Verenigd Koninkrijk) en heeft cerebral palsy (CP, hersenverlamming). Hierdoor kan hij o.a. niet zelfstandig rechtstaan en stappen. Tijdens de corona-lockdown stapte hij met zijn looprek een marathon om geld in te zamelen.

Je moet weten: vroeger kon Tobias amper 50 meter afleggen met zijn looprek. Door zijn marathon werd hij sterker en kon hij dagelijks tot 750 meter stappen. Uiteindelijk stapte hij 42 km bij elkaar. Hij legde elke dag 750 meter af, wat een fantastische prestatie is voor iemand met CP. Deze dappere staptocht, geïnspireerd door de heroïsche prestatie van zijn 100-jarige landgenoot Captain Tom Moore eerder dit jaar, bracht meer dan 140.000 euro op voor de Sheffield Children’s Hospital and Paces School, de speciale school waar Tobias (die ook autisme heeft) naartoe gaat. Bekijk zeker eens het filmpje hieronder!

Door dit grote succes besloot Tobias om een volgende uitdaging aan te gaan: opnieuw de marathonafstand afleggen, maar dan met een ‘race runner’. Dit is een driewieler die speciaal is ontworpen voor mensen met CP. Doordat ze kunnen steunen tegen een zadel, kunnen ze meer kracht zetten op hun benen en voeten, waardoor ze sneller vooruitgaan. Met hun handen en armen bedienen ze het stuur.

De ‘Tobiathlon’ startte op zondagochtend 14 juni bij Tobias thuis in Sheffield, onder luid gejuich van zijn familie en vrienden. Het was voor de jongen zelf de allereerste dag in zijn hele leven dat hij echt zou ‘hardllopen’! Hij glunderde van trots en was vastberaden om zijn uitdaging tot een goed einde te brengen. Go, go, go Captain Tobias!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?