Canadees loopt Boston Marathon van finish tot start en terug

De Canadees Jean-Paul Bedard zal in april de Boston Marathon in de omgekeerde en vervolgens in de juiste richting lopen. Dit om de nare herinneringen aan de bomaanslagen uit te wissen.

De 47-jarige Jean-Paul Bedard uit Toronto werd misbruikt in zijn jeugd. Als therapie begon hij te lopen. Vorig jaar nam hij deel aan de Boston Marathon. Halverwege de race stuikte hij echter ineen omdat de nare herinneringen aan zijn kindertijd weer opdoemden. Bedard werd opgevangen door hulpverleners, maar zette na een korte pauze zijn weg verder en finishte in vier uur. Kort na zijn aankomst ontploften twee bommen in de buurt van de eindmeet.

Zo werd de Boston Marathon opnieuw een traumatiserende ervaring voor de Canadees. Eerst wou hij nooit meer terugkeren naar de plek des onheils, maar werd aangeraden om er toch terug te keren om de gebeurtenissen beter te kunnen verwerken. En daarom staat Bedard opnieuw op de deelnemerslijst voor de editie 2014.

De Canadees zal er een dubbele marathon lopen. Hij start op de eindmeet, loopt naar de startlijn en zal daar de andere marathonlopers terug vervoegen richting finish. Bedard ziet het als een metafoor. “Ik wil alles wat vorig jaar en in mijn jeugd gebeurd is terugspoelen door van de aankomst naar de start te lopen. Daarna kan ik verder met mijn leven.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?