Caelen loopt limiet voor Rio op DVV Antwerp Marathon

Florent Caelen heeft de DVV Antwerp Marathon gewonnen in een tijd van 2 uur 16 minuten en 8 seconden. Hij plaatste zich zo ook voor de Olympische Spelen in Rio. Er stonden 2.400 deelnemers aan de start van de marathon, een nieuw record.

Om klokslag 9 uur weerklonk aan de Thonetlaan op de Antwerpse Linkeroever het startschot voor de DVV Antwerp Marathon. Bij de start was de wind – net als de zon – afwezig. Via de Waaslandtunnel zetten de 2.400 lopers koers naar de overzijde van de Schelde voor een grote lus doorheen Antwerpen.

Jesse Stroobants trok het tempo meteen de hoogte in en enkel Florent Caelen, Lander Van Droogenbroek en vijfvoudig Belgisch kampioen Gino Van Geyte konden volgen. Die laatste moest wel als eerste de rol lossen. Even later moest ook Van Droogenbroeck Stroobants en Caelen laten gaan.

Na 26 kilometer stapte Stroobants zoals voorzien uit de wedstrijd nadat hij een hele tijd tempo had gemaakt voor Caelen. Die bleef tegen een stevig tempo verder lopen en lag de hele tijd op schema om onder de limiet (2u17) voor de Olympische Spelen in Rio te blijven.

Uiteindelijk haalde de jonge Belg het in 2 uur 16 minuten en 8 seconden. Lander Van Droogenbroeck kwam drie minuten later als tweede over de meet. Gino Van Geyte vervolledigde het podium.

CAELEN DANKT SUPPORTERS

De winnaar Florent Caelen was zeer tevreden met zijn prestatie in Antwerpen. “Ik loop vandaag toch mooi een persoonlijk record. In het najaar ga ik proberen om deze tijd nog te verbeteren.” De 26-jarige loper had ook mooie woorden voor Jesse Stroobants en het publiek. “Hij heeft me perfect gehaast. Ook de vele aanmoedigingen door de toeschouwers hebben me geholpen om deze tijd te lopen. Ik heb de wedstrijd gelopen zoals verwacht.”

Lander Van Droogenbroek moest zich neerleggen bij de overmacht van Caelen. “Ik heb een wedstrijd gelopen op mijn huidig niveau”, gaf hij toe. “Ik ben vooral blij dat het vandaag tijdens de wedstrijd niet geregend heeft, want dat zou het nog lastiger maken.” 

DVV Antwerp Marathon

1. Florent Caelen (Bel) 2:16:08
2. Lander Van Droogenbroeck (Bel) 2:19:46
3. Gino Van Geyte (Bel) 2:33:56
4. Andy Leliaert (Bel) 2:36:26
5. Steven Bogaerts (Bel) 2:40:18

Snelste vrouw:
Mieke Dupont (Bel) 2:58:39

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?