BV’s spurten voor Afrika

Als opener van de Belgacom Memorial Van Damme nemen acht vrouwelijke BV's het vrijdag tegen elkaar op in een sprintje van 100m. Hun startgeld gaat naar het goede doel.

De acht BV’s die tegen elkaar zullen lopen zijn Erika Van Tielen, Catherine Moerkerke, Tanja Dexters, Sabine Appelmans, Isabelle Nys, Miss België Laura Beyne, sportjournaliste Steffy Merlevede en Thuis-actrice Joy Anna ‘Jana’ Thielemans.

Ondanks de ambitie is deelnemen in de 100m Vrouwen voor Afrika belangrijker dan winnen. De BV’s staan hun startgelden in samenspraak met de organisatoren van de Memorial af voor een project in Afrika. Dit jaar is dat de bouw van een schooltje in het dorp van David Rudisha, olympisch kampioen op de 800 meter. Naast de eer staat er ook een duur horloge op het spel voor de eerste drie dames.

De acht zullen niet onvoorbereid aan de start verschijnen. Een aantal van hen kregen onlangs al een privétraining van de hoogzwangere Kim Gevaert op de piste van het Koning Boudewijnstadion. De hoogtepunten daarvan kan je bekijken in de fotospecial!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?