BV’s lopen marathon voor goed doel

Op de Run To Walk Again gaf ook een team van bekende Vlamingen afgelopen weekend het beste van zichzelf. Zangeres Natalia en co liepen de achtvoudige aflossingsmarathon uit in 31u34:38.

De Run To Walk Again is een estafettemarathon waarbij 337,56 km – het equivalent van acht marathons – in teamverband afgelegd moest worden. Elk team had minstens één handbiker in de rangen en engageerde zich om vooraf 3.000 euro sponsorgeld in te zamelen voor de To Walk Again Again-stichting van Marc Herremans

22 teams begonnen vrijdagochtend in Wuustwezel aan de tocht. Onder hen ook een ploeg Bekend Vlamingen met Joël Smets, Erika van Tielen, Natalia, Barbara Dex, Serge van Autreve, Gene Bervoets, kris van Dijck, Ben Rottiers en Joeri Jansen. Zij kregen het gezelschap van gouden paralympiër Marieke Vervoort en finishten in 31u34:38.

Niet alle BV’s konden de hele race aanwezig blijven. Erika Van Tielen en Saartje Vandendriessche hadden nog verplichtingen voor de televisie, maar ze stonden er toch op om hun deel van de marathon te lopen. Barbara Dex liep ruim 38 km en collega-zangeres Natalia legde met tussenpauzes een volledige marathon af.

“Niemand gelooft dat ik die 42 kilometer heb uitgelopen”, lacht ze in Het Laatste Nieuws. “Van het BV-team had ik zowat het minste last, terwijl ik toch de minst ervaren loper ben. Maar ik heb wel goed controle gehouden en mijn hartslag in het oog gehouden. Ik heb zelfs al mijn tijden verbeterd. De eerste elf kilometer bleven makkelijk binnen het uur.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?