Burgemeester De Clercq: ‘Deze marathon is ongelofelijk veilig georganiseerd’

Onder de lopers die de voorbije weken genoten hebben van de Sofico Gent Marathon ook Mathias De Clercq. De Gentse burgemeester had niets dan lovende woorden voor de coronaveilige manier waarop het event georganiseerd werd.

Het was met een klein sprintje dat Mathias De Clercq over de streep van zijn eerste halve marathon kwam. In zijn thuisstad dan nog wel. In de schaduw van de Topsporthal wees zijn klok precies twee uur aan en dat is een knappe tijd voor een ex-voetballer die pas vorig jaar begon met lopen.

Een blij gezicht en dit niet alleen omwille van zijn eigen prestatie. “Ik had tot nu alleen maar lovende woorden over de Gentse marathon gehoord. Achteraf ben ik blij dat we de organisatie het vertrouwen hebben gegeven, want deze marathon is ongelofelijk veilig georganiseerd. Dankzij dergelijke initiatieven kunnen we perspectief bieden aan onze inwoners en dat is zo belangrijk in deze uitdagende tijden.”

Het is nu al uitkijken naar de editie van volgend jaar. De datum die je in je agenda mag schrijven is 27 maart 2022. De inschrijvingen zullen midden mei openen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?