Buitenlucht is beter dan loopband

Gaan lopen in de buitenlucht is gezonder dan in de fitnesszaal. Het heeft een positief effect op zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid, bevestigen Britse wetenschappers nog eens.

foto steven ho
Wetenschappers van het Peninsula College of Medicine and Dentistry (PCMD) analyseerden de gegevens van 833 volwassenen. De studie toont aan dat sporten in een natuurlijke omgevig zorgt voor meer energie, positieve betrokkenheid en een groter gevoel van herbronning, terwijl spanningen, verwarring, boosheid en depressies juist worden tegen gegaan. 

Naast een betere mentale gezondheid, meldde de studie ook dat je meer plezier beleeft aan oefeningen in de buitenlucht en dat je het daardoor ook langer volhoudt. 

“Ongeveer 75% van de Europese bevolking woont nu in een stedelijke omgeving. Er moeten dus meer inspanningen gedaan worden om mensen opnieuw te binden met de natuur”, zegt professor Michael Depledge

“We moeten meer tijd in een natuurlijke omgeving besteden om negatieve effecten van de moderne levensstijl zoals obesitas en depressie te bestrijden. Dit onderzoek is daar het ultieme bewijs van”, besluit collega Jo Thompson-Coon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?