Buggy Run: joggen met de kids in de loopbuggy

Steeds meer ouders joggen met hun kind in de buggy. Wie dat graag eens in groep wil doen, kan op zondag 14 juni deelnemen aan de tweede Buggy Run in Brugge.

De Buggy Run in Brugge is een georganiseerde groepsloop met een buggy of duwkar. De run, uniek in België, wordt georganiseerd door Thomas Petry, die in zijn vrije tijd de Tourist Runs in Brugge begeleidt. Thomas is zelf een sportieve vader. De runs met zijn dochters in de buggy brachten hem op het idee om zo’n groepsloop te organiseren.

De Buggy Run gaat door op zondag 14 juni om 16 uur in het Beisbroek Bos in Brugge. Deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 2,5 of 5 km. Het inschrijvingsgeld voor een volwassene met buggy en kindje bedraagt vijf euro. Achteraf krijgt iedereen een drankje en een koek.

BUGABOO RUNNER

Tijdens de Buggy Run zal Thomas met de nieuwe Bugaboo Runner lopen. Die buggy is speciaal voor lopers ontwikkeld en werd onlangs voor het eerst in Europa gelanceerd.

Bij de Bugaboo Runner kan je ervoor kiezen om je kind tijdens het joggen aan te kijken of niet. De buggy is erg licht en dus eenvoudig te besturen. Bovendien heeft de Bugaboo Runner een dempingssysteem tegen schokken en een speed-control rem over het hele handvat, zodat je met beide handen de snelheid kan aanpassen. De driewieler is eenvoudig in te klappen en past in elke kofferbak.

Na de Buggy Run op 14 juni kunnen de deelnemers de Bugaboo Runner 24u gratis testen bij Mimi Baby in Brugge, waar Thomas Petry medezaakvoerder is.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?