Brutaal Running daagt je uit tijdens het Götterdammerung 80K trailweekend

Brutaal Running is een nieuwe organisatie die lopers meedogenloos uitdaagt om hun grenzen te verleggen. In juni organiseren ze hun eerste ultraweekend: lopers hebben 36 uur om in 4 runs 80 kilometer in de Oostkantons af te leggen. Addertje onder het gras is dat je niet weet wanneer welke run start en hoeveel kilometer en hoogtemeters je zal afleggen. Klinkt deze unieke ervaring iets voor jou?

Tim Verheyden, bekend als journalist en reportagemaker bij VRT NWS en zelf fervent hardloper, is één van de organisatoren: “Wij organiseren geen wedstrijden, maar events waarbij ons community basecamp met kampvuur en genoeg eten en drinken heel belangrijk zijn. Deelnemers zullen elkaar stimuleren om verder te gaan dan ze mogelijk ooit al geweest zijn. Zo organiseerden we al eens een run van 35 km om 4 uur ’s nachts. Die 35 kilometer leken voor sommigen een makkie, maar om 4 uur ’s nachts moesten er toch wel wat deelnemers al eens hun ogen uitwrijven. Ik ook”, geeft Verheyden met een knipoog toe.

Tim Verheyden, een van de organisatoren van Götterdammerung.

Nu gaan we de fysieke en mentale grenzen van onze lopers verleggen door 80K te lopen, verdeeld over 4 runs. Dat is de enige informatie die we meegeven. Dit event loop je met gpx-routes op je horloge, geen pijltjes. Solo of in groep, naar keuze. Zolang je je weg maar vindt. Uiteraard lopen we op het parcours rond, maar je moet wel het hoofd koel houden als het niet gaat. Lopers moeten op elkaar kunnen rekenen. Je gaat diep gaan, maar het zal het waard zijn.” En geen nood: iedereen die een trail van 35K comfortabel kan afleggen, maakt kans om de volledige 80K te doen. Verheyden: “Ongetwijfeld gaan de deelnemers reïncarneren als een betere en slimmere loper. Want daar draait het bij de Götterdammerung om: de enige competitie die we willen organiseren is die met jezelf. Samen met maximaal 40 andere lopers.”

Götterdammerung vindt plaats van vrijdag 14 juni tot zondag 16 juni in Büllingen, in de Oostkantons. Inschrijven en meer info via www.brutaalrunning.be.

Wat je mag verwachten:

  • 4 trailruns, die samen 80 km tellen, verdeeld over een weekend. Je kan zelf kiezen hoever je wil gaan.
  • De ondersteuning van de organisatoren om buiten je comfortzone te treden.
  • Een ‘brutally fun’ weekend met lekker eten, verfrissende biertjes en geweldige vibes met 40 gelijkgestemden.

 

Wat van jou verwacht wordt:

  • Je bent in staat om comfortabel 35 km te lopen en bent nieuwsgierig om verder, langer en dieper te gaan.
  • Je volgt je gps-horloge blindelings en blijft scherp wanneer de bomen op elkaar beginnen te lijken.
  • Je bent ‘brutally’ sociaal en aarzelt niet om andere deelnemers te helpen in het verleggen van hun grenzen.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?