Brussels Marathon krijgt nieuwe aankomstplaats

De Brussels Marathon & Half Marathon, die plaatsvindt op zondag 5 oktober, komt vanaf dit jaar aan op het De Brouckèreplein. Ook de Grote Markt, de finishlocatie van de voorbije jaren, ligt nog in het parcours.

Met de nieuwe finish worden de steeds groeiende deelnemersaantallen opgevangen. “De aankomst op De Brouckère, in het hart van de stad, geeft nog meer prestige aan deze stadsmarathon. De voorbije jaren groeiden we van 3.500 naar ruim 13.000 deelnemers. Dit jaar verwachten we zelfs 15000 lopers van over de hele wereld aan de start. De verhuis van de Grote Markt naar De Brouckère is dus nodig. Het comfort voor de duizenden deelnemers in de aankomstzone zal hierdoor toenemen”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

Ook Schepen van Sport en eerste Schepen Alain Courtois, die mee naar een oplossing zocht voor de marathon, is erg tevreden met deze beslissing: “deze prestigieuze finishlocatie is niet alleen ruimer, maar garandeert ook een betere uitstroom van de deelnemers, wat het comfort voor de lopers aanzienlijk verhoogt. De passage op de Grote Markt blijft trouwens behouden en zorgt dus een monumentale laatste kilometer.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?