Brussels Airport Marathon & Half Marathon: nog 1 maand tot meest internationale loopevent van België

Op 6 oktober vindt de 16e editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon plaats. Een hoogdag voor onze hoofdstad én lopers van alle nationaliteiten. Want met nog een maand te gaan, verwelkomt het loopevent al meer dan 76 verschillende nationaliteiten.
Meer dan de helft van de ingeschrevenen komt momenteel van over de grens. De Europese hoofdstad biedt duidelijk heel wat troeven, waardoor veel deelnemers er meteen een citytrip aan koppelen. Daarnaast is het event toegankelijk voor iedereen. Zowel (inter-)nationale toppers als recreanten kunnen Brussel al lopend ontdekken en kiezen voor een volledige of halve marathon, maar ook voor de Brussels Airport Mini Marathon van 6,5 km en de Alpro Kids Run van 1 km (voor kids van 4 tot 12 jaar). 
De marathonlopers bijten zondag 6 oktober de spits af om 9 uur. De meeste deelnemers maken om 10u30 hun opwachting voor de Brussels Half Marathon – momenteel de populairste afstand bij de inschrijvingen. Zowel start als finish van alle afstanden bevinden zich in het prachtige Jubelpark: vertrekken doe je onderaan het park (richting Schuman), aankomen onder de imposante triomfbogen. 
Extra troef: om één van de grootste Belgische specialiteiten onder de aandacht te brengen, is er opnieuw de Brussels Beer Run de dag voordien: ideaal voor zij die het loopplezier graag koppelen aan het genot van een biertje. Het parcours van 5 km loop je met tal van anderen aan een rustig tempo om nadien gemoedelijk na te praten in het Belgian Beer café. Deze “opwarmingsrun” is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig. Ook supporters zijn welkom! 
Nog op zoek naar een uitdaging of een leuke sportieve dag? Inschrijven kan nog tot en met 5 oktober.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?