Brussel verwacht 10.000 lopers

Nu zondag 10 oktober maakt de hoofdstad zich op voor de 7de Brussels Marathon & Half Marathon. 10.000 lopers uit meer dan 45 (!) landen zullen aan de start staan van één van de vier wedstrijden.

De hoofdstad maakt zich op voor meer dan 10.000 lopers. (foto alain buyck)
De meeste lopers, 6.000, starten in de Halve Marathon, maar ook de Marathon trekt voor het eerst meer dan 2.500 lopers. Voorts staan er nog de Knack Weekend Ladies Run (4 km), Mini-Marathon (4 km) of Kids Run op het programma. 

GROTE INTERESSE UIT HET BUITENLAND

Nog eens 1.500 lopers meer dan vorig jaar kiezen voor Brussel. Opvallend is dat 25% van de deelnemers uit het buitenland komt en deze wedstrijd aan een weekendje Brussel koppelen. De economische impact van de marathon voor de Stad Brussel, die je ook in andere wereldsteden terugziet, neemt dan ook toe.

Vooral het aantrekkelijke parcours door Brussel, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Tervuren, Sint-Pieters-Woluwe en Etterbeek, met als apotheose de finish op de Grote Markt, maken deze marathon uniek.

KLOPT VAN GEYTE DE KENIANEN?

Met het afhaken van Rik Ceulemans rust de Belgische hoop op de schouders van de intussen 43-jarige Gino Van Geyte die zich optimaal kon voorbereiden op deze marathon. Dat Brussel dit jaar geldt als Belgisch Kampioenschap Marathon zorgt nog voor extra motivatie.

Topfavorieten blijven de Kenianen. William Suparimuk, vorig jaar nog derde, verbeterde dit jaar zijn PR tot 2.14.51 en lijkt dus de te kloppen man. De 27-jarige Kenneth Kiprono Korir maakt zijn debuut in Brussel. Outsiders en mede-favorieten voor de Belgische titel zijn Koen Neven, Kris Moernaut, Gregory Faille en uittredend Belgisch Kampioen Pieter Vermeesch.

Programma zondag 10 oktober:
9.00 uur: Brussels Marathon
9.30 uur: Mini-Marathon (4 km)
9.45 uur: Knack Weekend Ladies Run
10.15 uur: Chiquita Kids Run (start & inschrijvingen Wetstraat ter hoogte van het Parlement)
10.30 uur: Brussels Half Marathon

Start: Jubelpark
Finish: Grote Markt

Lopers kunnen nog inschrijven tijdens de Marathon Expo in de Koninklijke Militaire School (Hobbemastraat, 1000 Brussel) op vrijdag (15-20u.), zaterdag (14-18u.) en zondag (vanaf 7.00u.).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?