Brussel opent CM Urban Walk Series 2023

De CM Urban Walk Series komt volgend jaar terug. Het succesrecept blijft ongewijzigd: een ontdekkingstocht van 10 km door de mooiste steden van het land. Onderweg kunnen de deelnemers op eigen tempo unieke gebouwen en locaties ontdekken. Op zondag 19 maart zal Brussel de CM Urban Walk Series 2023 openen. Het Koninklijk Circus – The Club en Zwembad van het Centrum zijn de eerste twee locaties die al vastliggen. Inschrijven voor de tweede editie van de CM Urban Walk Brussel kan vanaf nu.

De laatste stapjes in de CM Urban Walk Series 2022 zijn nog maar net gezet – begin december genoten 4000 wandelaars van een unieke stadwandeling door Gent – maar de plannen voor het nieuwe jaar liggen al op tafel. Ook in 2023 staan er vijf manches van de CM Urban Walk Series op het programma. Brussel bijt op zondag 19 maart 2023 de spits af. In mei, juni, september en december volgen er nog vier manches. Welke steden dan hun geheimen zullen prijsgeven, zal begin 2023 bekendgemaakt worden.

“Met de CM Urban Walks willen we deelnemers aansporen om onze geliefde Vlaamse steden eens te herontdekken op een sportieve, maar toegankelijke wijze”, zegt Steven Hermans, directeur businessontwikkeling en innovatie bij CM. “Met de uitgestippelde route in Brussel hopen we heel wat mensen op een fijne manier aan het bewegen te brengen terwijl ze onze hoofdstad beleven.”

Hellings: “Verheugd de CM Urban Walk opnieuw te mogen verwelkomen”

Voor de opener in Brussel liggen er al twee pareltjes van locaties vast: Zwembad van het Centrum en het Koninklijk Circus – The Club.

“De Stad Brussel is verheugd de CM Urban Walk opnieuw te mogen verwelkomen in de wijken van onze stad, dwars door en langs onze mooiste monumenten en voor het eerst ook in het historische Zwembad van het Centrum!”, zegt Brussels schepen van Sport Benoit Hellings. “Sport combineren met de (her)ontdekking van de hoofdstad is een gouden kans.

Van het zwembad naar het circus

In het Zwembad van het Centrum, één van de mooiste zwembaden van Europa, worden de wandelaars terug in de tijd gekatapulteerd. Door de kleine oppervlakte en onregelmatige vorm van het terrein zat er voor architect Maurice Van Nieuwenhuyse niets anders op dan de twee zwembaden op elkaar te plaatsen. Dankzij de erkerramen en reusachtige glaspartijen op het dak – met prachtig panoramisch zicht op de Kapellekerk – baden de zwembadruimten in natuurlijk licht. Een knap staaltje architectuur dat zijn oorspronkelijke art-deco-elementen heeft behouden.

Het Koninklijk Circus is een begrip tot ver buiten Brussel. Tijdens de CM Urban Walk wandelen de deelnemers niet door de grote zaal maar door The Club, het kleine broertje met een capaciteit van 350 staanplaatsen. Maar dat maakt de spektakelzaal niet minder uniek!

De komende weken zullen er nog tientallen gebouwen die hun deuren openzwaaien voor de CM Urban Walk Brussel aangekondigd worden. Naast de passages door de gebouwen liggen er sowieso nog heel wat opvallende bezienswaardigheden op de route. Zo zullen de deelnemers op 19 maart over de statige Grote Markt en de imposante Kunstberg wandelen. Ook het Zinneke (de hond van Manneke Pis en Jeanneke Pis), Skatepark Chapelle en de Koninklijke Sint-Hubertusgallerijen zijn highlights op het parcours.

Lokaal lekkers onderweg

Onderweg kunnen de deelnemers ook letterlijk proeven van de stad, met lokaal lekkers tijdens de bevoorradingen. Daarnaast trakteert Arla Skyr de wandelaars op een gezond rustmoment.

Er kunnen maximaal 4000 deelnemers inschrijven voor de CM Urban Walk Brussel. Inschrijven kan vanaf nu.

Meer info & inschrijvingen:

www.cmurbanwalkseries.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?