Brussel, Luik of Averbode?

Een druk loopweekend staat voor de deur. Er is voor elk wat wils: een recordeditie van de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon, een supersnelle Liège 10 KM en een vett(ig)e Race Against Nature!

Met de verwachte 15.000 deelnemers behoort de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon tot de subtop van Europese stadsmarathons. Vooral de laatste kilometers van het parcours – met passage over de Grote Markt en finish op de statige Anspachlaan – maakt deze wedstrijd voor heel wat lopers aantrekkelijk. Naast de marathon is er zondag ook een halve marathon, Brussels 5k en Chiquita Kids Run over 1 km.

Nog op zondag is de Liège 10 KM al aan zijn 24e editie toe. Deze klassieker, die vroeger door het leven ging als Jogging des Pompiers de Liège, schotelt de deelnemers naar goede gewoonte een biljartvlak en ultransel parcours voor in het hartje van de Vurige Stede, inclusief passage over de Oktoberfoor en de binnenplaats van het Prinsbisschoppelijk paleis.

En alsof dat nog niet genoeg is, gaat zondag ook nog de vierde editie van Race Against Nature door in Energy Park in Averbode. De organisatoren hebben naar goede gewoonte weer een lekker (vettig) parcours van 10 km uitgestippeld met onderweg meer dan 15 spectaculaire hindernissen. Proper blijven is in ieder geval geen optie!

De Race Against Nature is met 6.500 deelnemers volledig uitverkocht. Inschrijven voor de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon en Liège 10KM kan zondag wel nog ter plaatse.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?