Brussel loopt opnieuw tegen kanker

Op zondag 5 oktober lopen 15.000 sportievelingen door de hoofdstad op de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon. Velen van hen doen dat om de nationale borstkankercampagne Think-Pink te steunen.

Ook dit jaar kunnen deelnemers aan de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon opnieuw de nationale borstkankercampagne Think-Pink steunen, door te registreren via de Run for Think-Pink website en te kiezen voor 21 of 42,195 km.

Think-Pink koppelt steeds lokaal engagement van haar deelnemers aan een directe ondersteuning in de regio van een borstkliniek of van een project in de strijd tegen borstkanker. Voor de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon is dit niet anders. Per deelnemer vraagt de organisatie een fondsenwerving van minstens 100 euro waardoor het dagelijkse werk van borstklinieken ondersteund kan worden en het onthaal en de begeleiding van patiënten verder geoptimaliseerd kan worden.

Borstkanker is momenteel de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Maar liefst 1 op 9 vrouwen wordt tijdens haar leven geconfronteerd met borstkanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 10.000 mensen in ons land te horen dat ze borstkanker hebben, en per dag sterven maar liefst 7 vrouwen in België aan deze ziekte.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?