Brussel krijgt Urban Trail op 5 juli

Na meerdere geslaagde edities in onder meer Antwerpen, Gent en Namen komt de Urban Trail op zondag 5 juli nu ook naar Brussel. De DH Brussels Urban Trail wordt zo het eerste evenement in de NN Urban Trail Series, dat alle Urban Trails van ons land voortaan bundelt.

De DH Brussels Urban Trail neemt de deelnemers over ongeveer 10 km op sleeptouw door de historische gebouwen van de binnenstad en laat hen naast de mooiste en meest bekende plekjes van de stad, ook een aantal verborgen pareltjes zien. De start- en finishzone van deze bijzondere loopervaring liggen bij Square, het toonaangevende Brusselse meeting center op de prachtige Kunstberg in hartje Brussel. Het prachtige parcours, waaraan ruim een jaar werd gewerkt, wordt de komende weken met mondjesmaat vrijgegeven.

Een van de hoogtepunten is de passage door de Eldorado, een art déco filmzaal uit 1931 die nu deel uitmaakt van het UGC complex. Deelnemers krijgen er de kans om op het grote scherm de geschiedenis van de zaal te bekijken. Ook de Grote Markt, Manneke Pis en een passage door Bozar, het Paleis voor Schone Kunsten, zitten vervat in het parcours. De Urban Trail zal dus op een unieke manier cultuur, sport en toerisme verenigen.

“Meer nog dan een wedstrijd, is de DH Brussels Urban Trail dé kans om de hoofdstad en haar bekende of net onbekende plekjes op een volledig andere manier te ontdekken. Wie graag loopt of gewoon nieuwsgierig is, kan zich op dit parcours zowel sportief als cultureel laten verrassen. Ik ben blij dat de Brusselaars door een evenement als dit hun stad opnieuw leren kennen op een dynamische en originele manier”, zegt Karine Lalieux, Schepen van Cultuur van de Stad Brussel.

Maximum 5.000 deelnemers

Deelnemers starten op 5 juli om de 20 minuten in waves van 850 lopers. De eerste start wordt gegeven om 9u, de laatste om 10u40. Omdat comfort en beleving centraal staan, worden er maar 5.000 deelnemers toegelaten. Inschrijven kan vanaf dinsdag 26 mei om 11 uur, zolang de voorraad strekt. Verwacht wordt dat het evenement snel volzet zal zijn, net zoals dat de voorbije jaren het geval was in Antwerpen, Gent, Brugge en Mechelen.

Gratis trainingsschema en loopgadget

Verzekeringsbedrijf NN Insurance en vermogensbeheerder NN Investment Partners zijn meer dan gewoon titelsponsor. Al wie zich inschrijft voor een evenement in de NN Urban Trail Series krijgt telkens een gratis en gepersonaliseerd Energy Lab trainingsschema van 8 tot 12 weken. Omdat Brussel de eerste Urban Trail is binnen de NN Urban Trail Series, schenkt NN aan alle deelnemers van de DH Brussels Urban Trail ook een leuk loopgadget.

Na de run is er voor iedere deelnemer een ontbijt, aangeboden door Delhaize. De opbrengst hiervan wordt aan Plan België geschonken voor de heropbouw van Nepal na de aardbeving. Naast het ontbijt krijgt ook iedere deelnemer een DH Brussels Urban Trail running shirt. In de prachtige cube van Square kunnen deelnemers hun startnummer en T-shirt afhalen, zich omkleden en hun sporttas achterlaten in de voorziene bewaarplaats.

NN Urban Trail Series

De Urban Trails zijn de voorbije twee jaar uitgegroeid tot een razend populair loopconcept. Waar de klassieke stadsloop door de mooiste straten van een stad loopt, ontdekken de deelnemers in een Urban Trail de binnenkant van heel wat historische en belangrijke gebouwen, verborgen binnentuinen en voor het publiek niet-toegankelijke gebouwen. Sinds kort worden de Belgische Urban Trails gebundeld in de NN Urban Trail Series. Met Brussel wordt een eerste in een reeks van nieuwe steden bekend gemaakt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.