Brussel krijgt monumentale 5K Mini Marathon

Op zondag 5 oktober worden 15.000 lopers in Brussel verwacht voor de verschillende wedstrijden in het kader van de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon. Nieuw dit jaar is de upgrade van de korte afstand, de Mini Marathon.

De organisatie koos ervoor om de Ladies Run en de oude Mini Marathon samen te voegen tot een enkele Mini Marathon over 5 in plaats van 4 kilometer. En niet zomaar 5 kilometer, maar een echte sightseeing tour op loopschoenen door de hoofdstad!

De Mini Marathon biedt een unieke kans om al lopend de mooiste stukjes Brussel te ontdekken. Op 5 km loop je van de start in het monumentale Jubelpark naar het Europees Parlement, dwars door de Wetstraat, kan je nadien zwaaien naar Koning Filip en Koningin Mathilde aan het Koninklijk Paleis, loop je via de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele naar de verbluffend mooie Grote Markt om vervolgens aan te komen op het De Brouckèreplein in het hart van Brussel. De organisatoren mikken op 4.000 deelnemers op deze afstand, waaronder veel beginnende lopers die voor de allereerste keer 5 km lopen.

Nu al 5.000 inschrijvingen

In het midden van de zomervakantie zijn er al 5.000 lopers ingeschreven voor de verschillende afstanden, dat betekent dat er 15.000 deelnemers verwacht worden op 5 oktober, daarmee zou de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon in 10 jaar tijd het deelnemersaantal meer dan verdrievoudigen.

Belfius Brussels Marathon & Half Marathon

Programma:
9u00: Belfius Brussels Marathon (42,195 km)
9u30: Belfius Brussels Mini-Marathon (5 km)
10u30: Belfius Brussels Half Marathon (21,097 km)
11u00: Chiquita Kids Run (1 km)

Start: Jubelpark
Finish: De Brouckèreplein
Finish Kids Run: Jubelpark

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?