Brussel in Europse top 20 voor duurzame sport

Uit een onderzoek van Reebok is Londen naar voor gekomen als meest milieuvriendelijke en duurzame Europese stad op gebied van recreatief sporten. Op plaats 20 vinden we Brussel terug.

Reebok hanteerde in zijn duurzaamheidsonderzoek volgende paramaters: fietsgebruik, aantal looproutes, aantal uren zonlicht, aantal wandelroutes, misdaadcijfers, vervuilingsindex en het online zoekvolume van termen voor milieuvriendelijk sporten.

Londen kwam als ‘winnaar’ uit de bus. De Britse hoofdstad biedt een enorm aantal milieuvriendelijke trainingsopties met meer dan 6000 looproutes en 243 wandelpaden. Londenaren zoeken 5.724 keer per maand naar termen rondom milieuvriendelijk sporten. Die zoektermen omvatten zowel tweedehands fitness- en fitnessapparatuur als tweedehands fitnessapparaten.

De hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, volgt Londen op de voet met een tweede plaats. De Denen hebben een indrukwekkend percentage van 39,69% in het gebruik van fietsen en hebben ook en vooral lager dan gemiddelde criminaliteit- en vervullingspercentages.

Brussel komt terecht op plaats 20 met 975 looproutes, 16 wandelroutes en gemiddeld ruim 1500 uren zonlicht.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?