Brugge verwacht 7.000 lopers

De DVV Running Tour is nu zondag 13 mei al toe aan haar 4de event. Er worden 7.000 lopers verwacht op de 32ste editie van Dwars door Brugge.

Dwars door Brugge biedt naar goede gewoonte een schitterend parcours doorheen het historische centrum van de stad. De parcours van 15 km en 5 km blijven behouden. De Chiquita Kids Run ziet er dit jaar iets anders uit om het comfort van de lopertjes en hun ouders te vergroten. Door het groeiende succes zullen de jongens en meisjes in drie waves starten in de Spoorwegstraat. Maar ook de lopers van de 15 km worden niet vergeten. Voor hen wordt er dit jaar een extra bevoorradingspost voorzien.

Er zijn meer dan 4.500 lopers vooraf ingeschreven. De organisatie verwacht opnieuw 7.000 deelnemers aan de start van Dwars door Brugge. De 15 km blijft met ongeveer 3.300 voorinschrijvingen veruit de populairste afstand. Maar ook de Start to Run 5 km en de Chiquita Kids Run 1 km doen het goed.

Zondag zal ook Schepen van Sport Annick Lambrecht opnieuw aan de start staan van de 15 km. Zij deed een warme oproep aan alle dames om op 13 mei hun loopschoenen aan te trekken en mee te lopen. Deze oproep lijkt succes te hebben want op de 5 km schreven nu al 100 deelneemsters meer in t.o.v. de editie van vorig jaar. 

PARTENA RUN CLASSICS 

De Partena Run Classics is in Brugge, na Antwerpen en Knokke aan zijn derde manche toe. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen maken de leiders van het klassement kans om hun voorsprong verder uit te bouwen. Koploopster Sigrid Vanden Bempt is voor deze wedstrijd de favoriete. Ria Thienpont, Sylvie Mulle, Leen Leysen en Gwendolyn De Deyne zullen het haar proberen moeilijk te maken.

In Brugge kan leider in de stand en thuisloper, Alexander Diaz Rodriguez, na zijn overwinning in Knokke, zijn voorsprong vergroten. De concurrentie zal echter bikkelhard zijn. Onder meer Stijn Fincioen, winnaar van vorig jaar in Brugge, Ghirma Woldu en Tom Vanslambrouck zullen hem het vuur aan de schenen leggen. 

RUNNING VILLAGE IN TER GROENE POORTE 

Scholencampus Ter Groene Poorte in de Spoorwegstraat is traditiegetrouw dé centrale locatie voor Dwars door Brugge. Hier zijn onder andere de sporttassenbewaarplaats, DVV stretchpoint, massagestand, kleedkamers, maar ook heel wat leuke animatie te vinden. Voor de jongste deelnemers zal er een indrukwekkend Kids Village te vinden zijn en de dag wordt er muzikaal afgesloten met een optreden van een coverband.

Inschrijven voor Dwars door Brugge kan vanaf 11 uur in de grote sporthal van de Scholencampus.

Programma 32ste Dwars door Brugge
13.30 u.: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar)
14.00 u.: Jogging 4,7 km (start: Prof. Sebrechtsstraat/Minnewater – finish: Scholencampus Ter Groene Poorte)
15.00 u.: Dwars door Brugge 14,5 km (start: Spoorwegstraat – finish: Scholencampus Ter Groene Poorte)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?