Brugge verwacht 7.000 lopers

De 31ste Dwars door Brugge belooft nu zondag 8 mei een zomerse editie te worden. Het vierde event van de Carrefour Running Tour 2011 verwacht dan ook 7.000 lopers.

Dwars door Brugge loopt door het historische centrum van de Breydelstad. (foto alain buyck)
Dwars door Brugge biedt naar goede gewoonte een schitterend parcours doorheen het historische centrum van de stad. Het vernieuwde parcours voor de 5 km jogging is zeker iets om naar uit te kijken! De nieuwe route loopt onder meer langs het pitoreske Walplein in het hart van Brugge. De vele korte bochten en smalle stukken zijn verdwenen, wat het lopen nog aangenamer zal maken.

Er zijn opnieuw meer dan 5.500 lopers vooraf ingeschreven, dat zijn er een paar honderd meer dan vorig jaar. Vermits er prachtig, bijna zomers weer voorspeld wordt, verwacht de organisatie meer dan 7.000 lopers in Brugge en dat zou op zijn minst een evenaring betekenen van het deelnamerecord. Het merendeel van de lopers zal aan de start verschijnen van de koninginnenafstand van 14,7 km. Om en bij de 1.500 deelnemers zullen het vernieuwde parcours van de 4,8 km run ontdekken. 

RUNNING VILLAGE IN TER GROENE POORTE 

Scholencampus Ter Groene Poorte (Spoorwegstraat – naast het station) is traditiegetrouw de centrale locatie voor Dwars door Brugge. Met veel aandacht voor de deelnemer: de bewaarplaats voor sporttassen, de DVV-massagestand, het DVV Stretch Point, de kleedkamers maar ook heel wat leuke animatie. Voor de jongste deelnemers zal er in samenwerking met Fun en Chiquita een indrukwekkend Kids Village te vinden zijn en de dag wordt er muzikaal afgesloten met een optreden van een coverband.

TIJDSREGISTRATIE

Net als op de vorige Carrefour Running Tour-wedstrijden zal er ook in Brugge gelopen worden met de nieuwe chips voor de tijdsregistratie. Deze chips kleven op de achterzijde van de borstnummers en dienen na de aankomst niet meer gerecupereerd te worden. De chips meten de netto-tijd van elke deelnemer, de tijd van elke loper begint dus pas te lopen bij de passage over de startlijn. De zandloperstart zal bij de 5 en 15 km runs opnieuw zorgen voor een vlotte doorstroming op het parcours. 

PARTENA RUN CLASSICS 

Bij de vrouwen belooft het een spannende strijd te worden in deze derde manche van de Partena Run Classics. Alle toppers uit de huidige rangschikking zullen immers aan de start verschijnen. Koploopster Sigrid Vanden Bempt, winnares in Antwerpen, heeft na 2 wedstrijden al een voorsprong uitgebouwd op haar eerste achtervolgster Kim Geypen, maar ook Tine Diels en Gwendolyne De Deyne zitten haar op de hielen. Verder kunnen we verwachten dat ook Elke Van Hoeymissen in de stand zal oprukken.

Nog spannender wordt het bij de heren. Leider in de stand Benjamin Barbier heeft slechts een minieme voorsprong op zijn naaste achtervolgers en is er niet bij in Brugge. Alexander Diaz Rodriguez en Willem Van Schuerbeeck zullen dus zeker een gooi doen naar het leiderschap! Concurrentie kunnen ze verwachten van onder meer Koen Wilssens en regio lopers Ghirma Woldu, Bram Coppens en Tom Vanslambrouck. Stefan Van Den Broeck, die sukkelt met een rugblessure, is nog twijfelachtig voor zondag. 


Dwars door Brugge praktisch
Start 14,7 km: Spoorwegstraat
Start 4,8 km: Prof. Sebrechtsstraat (Minnewater)
Finish: scholencampus Ter Groene Poorte

Programma:
13.30 u.: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar)
14.00 u.: Jogging 4,8 km
15.00 u.: Dwars door Brugge 14,7 km

Inschrijven:
Vanaf 11 uur in de grote sporthal van Scholencampus Ter Groene Poorte

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.