Brugge Urban Trail stelt nieuw parcours voor

De organisatie van de Brugge Urban Trail heeft op een persconferentie het gloednieuwe parcours van de tweede editie vrijgegeven. 5.000 lopers zullen op zondag 19 oktober Brugge op een volledig andere manier leren kennen.

Na het succes van de eerste editie in 2013 belooft ook de tweede Brugge Urban Trail een voltreffer te worden. De wedstrijd is net als vorig jaar volledig uitverkocht. “De Urban Trail is erg belangrijk voor onze stad. Brugge is immers niet alleen een historische, maar ook een springlevende stad! Dit evenement is de perfecte mix tussen sport, cultuur en toerisme”, aldus schepen van Sport Annick Lambrecht.

De 5.000 deelnemers mogen zich op 19 oktober aan een gloednieuw parcours van 10 km verwachten. Dit jaar liggen start en finish bij de site Oud Sint-Jan. Het Oude Sint-Janshospitaal was al in de Middeleeuwen een ziekenhuis en past perfect in de ontdekkingstocht die de Brugge Urban Trail is.

Vanuit Oud Sint-Jan gaat het de volledige binnenstad door. Na Godshuis De Meulenaere is er de tradionele passage op het Stadhuis, waarna het richting het grote, groene Adornesdomein gaat. Het Grootseminarie Brugge met zijn koeien en het Hof De Jonghe met zijn schapen zijn twee plekjes in de binnenstad waar er nog dieren gehouden worden.

Net als vorig jaar is er in het Howest een passage voorzien door de oudste turnzaal van Vlaanderen. In de tuin van het Karmelietenklooster heb je kans om een pater tegen het lijf te lopen en je komt er ook langs het Pesthuis, waar vroeger mensen met de pest in quarantaine gehouden werden.

Het Hof Lanchals, momenteel een ontmoetings- en welzijnscentrum van de Christelijke Mutualiteit, is een parel in de Brugse binnenstad met prachtige binnentuinen en historische straatjes. Je vindt er ook het oudste stenen tuinhuis van de stad. Vlak voor de finish lopen de deelnemers nog door het hart van brouwerij Halve Maan, waar Brugse Zot en Straffe Hendrik worden gebrouwen. Terug aangekomen op Oud Sint-Jan wacht er de deelnemers nog een lekker ontbijt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?