Brugge Urban Trail onthult nieuwe locaties

Belangrijk nieuws voor de mensen die (willen) deelnemen aan de Brugge Urban Trail. De organisatie onthulde nieuwe locaties en liet ook weten dat de helft van de startnummers al de deur uit is.

Acht weken voor het startschot van de Brugge Urban Trail op zondag 16 oktober zijn al meer dan de helft van de 5000 startnummers de deur uit. De inschrijvingen lopen dus als een trein, waardoor de eerste drie startwaves bijna volzet zijn. Lopers die het vernieuwde parcours mee willen ontdekken, kunnen zich uiteraard nog inschrijven, maar wachten daar beter niet te lang meer mee!

Nieuwe locaties

Ondertussen maakt de organisatie steeds meer locaties bekend op het parcours van zo’n 10 km. Eerder werd al onthuld dat de lopers passeren (én proeven) bij Chocolatier Dumon. Daarnaast staat ook vast dat de deelnemers binnenlopen bij de befaamde Hotel- en Toerismeschool Spermalie, kunst meepikken bij de Academie en verwelkomd worden in de lobby van het chique Martin’s Hotel.

Het diverse parcours wordt verder aangevuld met verrassende doortochten bij bijvoorbeeld eet- en praatcafé De Stoepa en de historische gebouwen van het St-Franciscus Xaverius, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1361, sinds wanneer de Zwartzusters ziekenzorg aan huis boden. In 1927 werd een deel van het klooster ingericht als ziekenhuis. De campus aan de Spaanse Loskaai maakt nu deel uit van het AZ Sint-Jan.

De keuze van de locaties bewijst nogmaals het unieke karakter van de Urban Trail. Er wordt bewust gezocht naar typerende plaatsen voor de stad, maar die niet op een klassieke toeristische tour staan, laat staan op een loopparcours. Zo leren de deelnemers de stad echt kennen.

Gratis trainingsschema aangeboden door NN

De Brugge Urban Trail wil meer zijn dan louter een loopevenement, de beleving staat 100% centraal. Wie zich inschrijft, kan een gepersonaliseerd trainingsschema van MyEnergyLab downloaden, aangeboden door titelsponsor NN. Als verzekeraar en beleggingsadviseur zorgt NN er mee voor dat de deelnemers optimaal voorbereid aan de start staan.

Het deelnamepakket omvat ook een uniek loopshirt, bij aankomst een heerlijk ontbijt aangeboden door Delhaize en een persoonlijk foto- en videoverslag op MyPage.

Praktisch

Zondag: 16 oktober
Start: Markt, Brugge
5 waves tussen 9u en 10.20u

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.