Brugge Urban Trail ‘nog mooier en nog groener’

Onder een heerlijke (na)zomerzon was het voor de 5000 deelnemers aan de tweede editie van de Brugge Urban Trail genieten geblazen. "Nog mooier en nog groener dan vorig jaar!", was een veel gehoorde reactie.

Verdeeld over vier waves gingen tussen 9u30 en 10u30 de 5000 lopers – het maximaal toegelaten aantal – van start voor een tocht van 10 km door het historische stadscentrum van Brugge.

De start van het vernieuwde parcours lag bij de site Oud Sint-Jan, waarna passages volgden door onder andere het Godshuis De Meulenaere, het Stadhuis, het Adornesdomein, het Grootseminarie, het Hof De Jonghe, het Howest, de tuin van het Karmelietenklooster, het Pesthuis, het Hof Lanchals en brouwerij Halve Maan.

Terug aangekomen op Oud Sint-Jan kon iedereen genieten van een heerlijk ontbijt en bij zomerse temperaturen nakaarten over de unieke looptocht door de Brugse binnenstad. “Het parcours was nog mooier en nog groener dan vorig jaar. Wij wisten niet dat het stadscentrum van Brugge zo groen was”, was een veel gehoorde reactie.

De Brugge Urban Trail biedt niet alleen een perfecte mix tussen sport, cultuur en toerisme, maar heeft ook oog voor het humanitaire aspect. Bij inschrijving konden alle deelnemers vrijblijvend een gift doen ten voordele van een project dat strijdt tegen kinderhuwelijken in Niger. Brugs schepen van Sport Annick Lambrecht en burgemeester Renaat Landuyt mochten bij de start in naam van alle deelnemers een cheque van 10.485 euro overhandigen aan Plan België.

ZIN IN MEER URBAN TRAIL?

Voor wie niet kan wachten tot oktober volgend jaar, staan er dit jaar nog twee Urban Trails op het programma. Op 2 november is er in Namen de tweede manche van de DH Urban Trail Series, en op 6 december krijgen we met de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen de allereerste nocturne in de reeks. Inschrijven voor beide events is nog mogelijk via de links hiernaast!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?