Brugge Urban Trail loopt dwars door het Concertgebouw

Na het Stadhuis en de historische gebouwen van de Hogeschool West-Vlaanderen is met het Concertgebouw nu ook een derde passage van de Brugge Urban Trail bekend gemaakt.

De Brugge Urban Trail, op zondag 20 oktober, is een uniek loopevenement dat dwars door gebouwen loopt en naast de mooiste en meest bekende plekjes van de stad ook een aantal verborgen pareltjes laat zien aan de lopers.

Het Concertgebouw aan ’t Zand, een van de meest opvallende gebouwen in Brugge, opent voor het eerst zijn deuren voor een sportevenement. “Het Concertgebouw staat met haar programmatie internationaal zeer hoog aangeschreven. Nu laat het sporters op een uiterst unieke manier kennismaken met het gebouw en met wat er zich achter de imposante muren afspeelt. Dichter bij elkaar kunnen sport en cultuur niet komen”, zegt schepen van Sport en Evenementenbeleid Annick Lambrecht.

De deelnemers lopen in een U-vorm door de grote concertzaal en langs het podium. Een groot scherm met beelden én geluid van het Concertgebouw in werking en een volledig uitgelichte zaal zullen voor een unieke beleving zorgen. “Tijdens een muzikale passage door onze cultuurtempel snuiven de deelnemers de sfeer op van muziek en hedendaagse dans”, zegt Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur Concertgebouw Brugge. “Het Brugse Concertgebouw zal met deze unieke ervaring en zijn hedendaagse architectuur de eyecatcher van de Brugge Urban Trail worden”.

De Brugge Urban Trail is intussen helemaal volzet. Ruim 4.000 deelnemers schreven zich in op minder dan 2 weken tijd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?