Brugge Urban Trail door oudste turnzaal van Vlaanderen

De deelnemers aan de Brugge Urban Trail lopen op 20 oktober in de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) dwars door de oudste turnzaal van Vlaanderen, een door UNESCO geklasseerd gebouw.

Na het stadhuis is de turnzaal van de Howest de tweede locatie op het parcours die de organisatie bekendmaakt. Een uniek stukje sportgeschiedenis en een verborgen parel in de Brugse binnenstad. Nu donderdag 27 juni wordt de volgende locatie bekend gemaakt.

De passage binnen Howest is meer dan 500m lang. De meer dan 300 studenten Sport en Bewegen zullen de deelnemers op de speelplaats, gangen en turnzaal een warme welkom heten. 

De opleiding Sport en Bewegen van Howest kijkt uit naar de doorstroming van de lopers. “We geven de deelnemers de unieke kans om door de enige resterende neogotische turnzaal in Europa te lopen, een beschermd monument en een van de verborgen pareltjes in Brugge“, zegt lector Joktan Willem

De zaal werd gebouwd door architect Louis Delacenserie, die onder meer ook Gruuthuse in Brugge ontwierp en het Centraal Station van Antwerpen. De ‘Rijksnormaalschool’ uit 1883 geldt als zijn meesterwerk. En dan vooral de turnzaal, die aan de buitenkant doet denken aan een kapel, terwijl aan de binnenkant vooral de authentieke houten constructies, inclusief kleedkamertjes boven, de authentieke historische sfeer uitstralen.

De lopers zullen de Howest-campus binnenkomen langs de monumentale ingang in de Sint-Jorisstraat om via het binnenplein, de ‘kloostergangen’ en de turnzaal, langs de Klaverstraat weer verder te lopen door het centrum.

“Voor onze studenten van de opleiding Sport en Bewegen is de Urban Trail een unieke kans om kennis te maken met vernieuwende sportevenementen. Zelf organiseren ze tijdens deze driejarige bachelor ook evenementen via het vak ‘Sport Business Projects'”, legt Joktan Willem uit. “We beloven tijdens het evenement voor sfeer te zorgen op ons prachtige binnenplein. Met muziek en opvallende sportdemonstraties maken we van Howest ’the place to be’ tijdens de Brugge Urban Trail.” 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?