Brugge pakt uit met Urban Trail by Night & maakt marathondatum bekend

2017 wordt een speciaal loopjaar voor de stad Brugge. Met de Great Bruges Marathon plaatst het een nieuwe parel op de kalender en de Urban Trail in de West-Vlaamse hoofdstad wordt een eenmalige avondeditie.

De Great Bruges Marathon krijgt met zondag 15 oktober een zeer mooi plekje op de loopkalender. De deelnemers kunnen zich dus een hele zomer – in goed weer – voorbereiden op deze primeur. De start van deze marathon ligt in het historisch centrum aan de Dijver. De lopers trekken eerst naar de kust van Zeebrugge en keren daarna terug om te finishen in de schaduw van het Belfort op de Grote Markt. Onderweg maken ze tijdens deze belevenismarathon kennis met alles wat Brugge te bieden heeft en vooral heel veel animatie. Het volledige parcours wordt op donderdag 26 januari bekendgemaakt. Die dag (om 11u) openen ook de inschrijvingen voor deze marathon en halve marathon.

Naast de marathon staat er ook een halve marathon op het programma. Beide afstanden zijn niet alleen toegankelijk voor lopers, want ook wandelaars zijn van harte welkom. Zij starten telkens enkele minuten na de lopers van de marathon (9u) en halve marathon (11u).

Burgemeester Renaat Landuyt is bijzonder verheugd met deze nieuwe aanwinst: “Deze nieuwe klepper van formaat zet Brugge écht op de kaart als loopstad. Het wordt een unieke ervaring voor lopers én toeschouwers, want belevingssporten slaan heel goed aan. Dankzij de opkomst van de vele recreatieve lopen – zoals ook de Urban Trail of Run for Fun – sporten meer mensen. En dat is ook onze bedoeling.”

Urban Trail by Night

Wie Brugge eerder op het jaar al op een unieke manier wil ontdekken, zakt op zaterdag 18 februari af naar de West-Vlaamse hoofstad. De Brugge Urban Trail vindt die dag namelijk voor het eerst ’s avonds plaats. Het parcours begint aan de Grote Markt en eindigt na een unieke en sfeervolle tocht van 10 kilometer aan de Burg. Alle locaties die de lopers tijdens deze speciale editie zullen aandoen, worden begin 2017 bekendgemaakt. “Het concept van een Nocturne is uniek in Brugge. De Urban Trail in het donker zorgt gegarandeerd voor een unieke en feeërieke sfeer”, aldus schepen voor Sport Annick Lambrecht.

Ook wandelaars kunnen meedoen aan deze Brugge Urban Trail by Night. De inschrijvingen openen op dinsdag 20 december om 11u. Gezien de populariteit van de voorbije jaren en het speciale karakter van de komende editie is de verwachting dat dit evenement snel volzet zal zijn.

De schepen voor Sport verklaart de verschuiving op de kalender: “Voor de leefbaarheid van de stad streven we naar een goede spreiding van de evenementen in de binnenstad over de verschillende maanden van het jaar. Door de Urban Trail te verplaatsen naar februari lukt dit mooi, want het aanbod loopevenementen in februari is zeer beperkt.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?