Brugge lanceert outfit voor lopers

Na de lancering van de wieleroutfit vorig jaar, speelt Brugge nu in op de loophype met een volledige looptenue van de stad. Komende zondag is de outfit voor het eerst te bewonderen op Dwars door Brugge.

De nieuwe looptenue lijkt sterk op de bestaande wieleroutfit en bestaat uit een T-shirt met korte mouwen en een aansluitende short. De outfit kan zowel in een mannen- als vrouwenmodel verkregen worden. Het vrouwenmodel is wat kleiner en meer getailleerd. Van beide modellen zijn er verschillende maten beschikbaar. De looptenue kost 50 euro en is te koop bij In & Uit op ’t Zand en in de Brugse museumshops.

Brugse schepen van Sport Annick Lambrecht is trots, op de outfit én op de Bruggelingen. ‘Uit de Stadsmonitor is nog maar eens gebleken dat de Bruggeling uiterst fier is op zijn stad’, zegt ze in Het Laatste Nieuws. De tenue combineert die trots en het loopkarakter van Brugge. ‘Met Dwars door Brugge dit weekend, de Kerstloop en andere wedstrijden springt Brugge al een tijdje op de kar van de loophype’, vertelt Lambrechts in Het Laatste Nieuws.

Wie zijn Brugse loopoutfit meteen wil testen, kan dat nu zondag 10 mei tijdens Dwars door Brugge. Daar wordt het uitkijken naar Bruggeling Alexander Diaz Rodriguez, een van de kanshebbers op de overwinning. Hij is alvast fan van de Brugge-outfit en zal zijn favorietenrol in de nieuwe looptenue proberen waar te maken. Inschrijven voor alle afstanden is zondag nog mogelijk vanaf 11u in de grote sporthal van Scholencampus Ter Groene Poorte.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?