Brouwerijen zwaaien zondag poorten open voor 4de Great Breweries Marathon

Duvel Moortgat, Palm Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels zullen op zondag 12 mei opnieuw om en bij de 5000 lopers en wandelaars verwelkomen op de 4de editie van de Great Breweries Marathon.

De Great Breweries Marathon start en finisht zondag op de terreinen van brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk. De marathonlopers beginnen eraan om 9.15u, tien minuutjes later gaan ook de wandelaars op pad voor hun 42,195 km. Er wacht hen in de regio waar Klein-Brabant, de Denderstreek en het Pajottenland elkaar raken een schitterende tocht langs en dwars door drie prachtige brouwerijen van onschatbare cultuurhistorische waarde.

Van Duvel Moortgat in Breendonk gaat het naar Palm Belgian Craft Brewers in Steenhuffel en vervolgens naar Brouwerij Bosteels in Buggenhout, het geografische middelpunt van Vlaanderen. Vanaf kilometer 5 wordt er om de 2,5 km water en/of sportdrank voorzien voor alle deelnemers. Onderweg krijgen de wandelaars ook de gelegenheid om drie bieren te proeven. De lopers, of de wandelaars die liever wachten tot na hun sportieve inspanning, worden uitgenodigd voor een degustatiemoment na de aankomst. Daarenboven ontvangt elke finisher een rijkelijk gevuld bierpakket van de ‘Great Breweries’ om mee naar huis te nemen.

Een kwart van de deelnemers aan de Great Breweries Marathon kiest voor de marathonafstand, driekwart van de meer dan 4000 voorinschrijvers doet mee aan de 25 km. De lopers onder hen zijn licht in de meerderheid en beginnen eraan om 11.15u, de wandelaars van de 25 km vertrekken om 11.40u. Net als bij de marathon zijn er ook bij de 25 km voldoende bevoorradingsposten onderweg en staat er een bezoekje bij Palm Belgian Craft Brewers op het menu. Brouwerij Bosteels ligt enkel op het marathonparcours en niet op het traject van de 25 km, maar dat betekent uiteraard niet dat de lekkere bieren van Bosteels zullen ontbreken op de degustatiepunten onderweg en bij het bierpakket aan de finish in Breendonk.

De rijke Belgische biercultuur is tot ver over onze landsgrenzen bekend en dat weerspiegelt zich ook in het deelnemersveld. Er staan opnieuw meer dan 50 verschillende nationaliteiten aan de start van de Great Breweries Marathon. Twintig procent van alle deelnemers komen uit het buitenland met onze noorderburen, de Nederlanders, als grootste groep. Maar in alle uithoeken van de wereld valt het Belgische bier in de smaak. De Great Breweries Marathon mag zondag ook lopers en wandelaars uit pakweg de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Afrika, Colombia, Nieuw-Zeeland en Oezbekistan verwelkomen. En nog meer statistieken: 65% van de deelnemers zijn mannen, 35% vrouwen. De Great Breweries Marathon is het populairst in de leeftijdscategorie van 35 tot 39 jaar, maar er zullen zondag ook tientallen zeventigplussers aan de start staan!

Inschrijven voor de Great Breweries Marathon kan online nog tot en met zaterdagavond 11 mei en ter plaatse op zondag 12 mei vanaf 7 uur op de terreinen van brouwerij Duvel Moortgat.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.