Broodnodig: 3x recepten met brood voor een hele dag aan energie!

Kan je simpele boterham wel een upgrade gebruiken? Deze drie receptjes geven je inspiratie: van ontbijt tot lunch en herstelmaaltijd.

Uit onze vorige artikels over de juiste voedingsprioriteiten en de de do’s & don’ts van volkorengranen voor sporters blijkt dat we onze consumptie van volkoren granen gerust wat mogen verhogen. Zo adviseren voorlichtingsmodellen als de Voedingstak (het wetenschappelijk onderbouwde model van de Hoge Gezondheidsraad) dat we dagelijks minstens 125 g aan volkoren graanproducten (volkoren brood, volkoren pasta, bruine rijst, …) moeten consumeren voor een langer leven in goede gezondheid. Dit komt overeen met zo’n 4 sneetjes volkorenbrood. Volkorenbrood is een simpele én lekkere manier om jouw dagelijkse portie granen en vezels binnen te krijgen.

Daarom geven we samen met Patroba Family Bakers, gespecialiseerd in Biaform volkoren- en Provital proteïnebroden in de supermarkt, 3 makkelijke en voedzame receptideeën mee met volkoren- of proteïnebrood. Extra voordeel? Voor sporters is brood erg praktisch én lekker om voor of na een training snel de energievoorraad (opnieuw) aan te vullen of het spierherstel te ondersteunen. Dat doe je met deze receptjes!

1. Powerontbijt met banaan, noten & pure chocolade

Ingrediënten

– 2 sneetjes Provital Volkoren
– 1 banaan
– 2 el cottage cheese (huttenkäse)
– Enkele pindanoten (of andere noten naar keuze)
– 30 g pure chocolade (minstens 70% cacao)

Bereidingswijze

– Rooster het brood
– Snijd de banaan in plakjes, hak de pindanoten fijn en rasp de chocolade
– Beleg het brood met de cottage cheese en de banaan
– Strooi er de noten en geraspte chocolade over

Torus

2. Frisse lunch met aardbeien & verse kaas

Ingrediënten

– 1 sneetje Biaform Volkoren of Biaform Multigranen
– Verse kaas
– 8 aardbeien
– Balsamicocrème
– Enkele muntblaadjes
– Snufje zout

Bereidingswijze

– Bestrijk het sneetje brood met de verse kaas
– Snijd de aardbeien in de helft en leg bovenop de kaas
– Kruid met wat zout en werk af met de balsamicocrème en enkele muntblaadjes

3. Herstelmaaltijd: sandwich met gegrilde kalkoen

Ingrediënten

– 4 sneetjes Biaform Provital Volkoren
– 150 g kalkoenfilet (portie naargelang behoefte)
– 4 el (magere) Griekse yoghurt
– 1 komkommer
– Enkele radijsjes
– Jonge sla
– 1 teentje knoflook
– Peper en zout

Bereidingswijze

– Schil de komkommer en snijd die in dunne slierten (of gebruik een spiraalsnijder)
– Bestrooi met een snufje zout en zet opzij
– Snijd de kalkoenfilet in plakken, kruid met peper en zout en bak de kalkoen in een grill
– Snijd de knoflook fijn en de radijsjes in kleine reepjes
– Knijp het vocht uit de komkommer en meng die met de yoghurt en knoflook
– Breng op smaak met de peper en het limoensap
– Rooster het brood en maak een sandwich met de sla, kalkoen en yoghurt

Torus

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?